Politikk

Nytt Ullevål-opprør i Oslo Ap

En rekke lokallag i Oslo Arbeiderparti jobber ifølge Dagsavisen knallhardt for å sørge for at fylkespartiet går tydelig inn for å bevare Ullevål sykehus.

I juni demonstrerte Ullevål-forkjemperne for bevaring av sykehuset. De tillitsvalgte ved sykehuset har lenge kjempet for nettopp en bevaring av Ullevål. De frykter at det nye sykehuset på Gaustad vil bli for lite, for dårlig og for dyrt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

 • NTB

I forkant av årsmøtet i Oslo Ap har en rekke partilag samlet seg og utformet et skriftlig forslag årsmøtet må ta stilling til. Forslaget er langt, men kan kort oppsummeres slik: Ullevål sykehus må bevares og videreutvikles, fagmiljøene på Ullevål må bestå og Aker sykehus må gjenreises som lokalsykehus for hele Groruddalen, skriver Dagsavisen.

Forslaget er signert av en rekke profilerte politikere i Oslo Ap som Marit Nybakk, Ole Jacob Kjendlie, Tove Strand, Gro Balas, Stine Haram og Bente Christensen.

– Ullevål ble bygget i en pandemisituasjon, og nå står vi i det samme igjen. Ullevål er et perfekt sykehus for å hanskes med smittesituasjonen, sier leder av Internasjonalt Forum og mangeårig stortingsrepresentant Marit Nybakk til Dagsavisen.

Årsmøtet i Oslo Ap, som skulle blitt avholdt lørdag, er utsatt på ubestemt tid på grunn av smittesituasjonen i Oslo.

Oslo Senterpartis fremste valgkampsak er bevaring av Ullevål sykehus, en sak tidligere Ap-mann og nå Sp-topp i Oslo, Jan Bøhler, også har engasjert seg i.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Anestesilegene reagerer kraftig på korona-anbefalinger: Mener etikkutvalg er på villspor

 2. POLITIKK

  Oslo Sps Jan Bøhler: Ap har rotet det til. Ullevål sykehus kan reddes.

 3. OSLO

  Pasient truet ansatte på Ullevål sykehus med jernstang

 4. KOMMENTAR

  Kampen om Ullevål sykehus er ikke over. I Arbeiderpartiet har den knapt begynt.

 5. NORGE

  Nye FHI-beregninger: Lav risiko for sprengt respiratorkapasitet

 6. OSLO

  Styret går inn for start av forprosjekt for Nye Oslo universitetssykehus