Erna Solberg etter møte med Venstre og KrF: – Svært krevende

– Det ser svært krevende ut å få til en avtale om statsbudsjettet, sier statsminister Erna Solberg (H) etter at hun onsdag ettermiddag hadde et møte med de tre andre borgerlige partilederne. KrF tror det blir ny dialog, men ikke før om et par dager.

Statsminister Erna Solberg møtte Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide i ettermiddag.

– Vi har diskutert den situasjonen vi står i uten en avtale om budsjett, og vi har snakket om hvordan dette skal håndteres videre, sier Solberg til NTB.

Hun legger til at det fremdeles er tid fram til mandag for å finne løsninger.

Tirsdag ble det klart at Venstre og partileder Trine Skei Grande brøt forhandlingene med Regjeringen om statsbudsjettet for 2017. Onsdag fulgte også KrF, Regjeringens andre støtteparti, etter.

Ikke nærmere løsning

Etter møtet i statministerboligen sa Hareide til Aftenposten at de fire partiene ikke har kommet nærmere en løsning, men at han fortsatt er optimist.

– Jeg tror vi skal være så ærlige å si at det blir krevende å komme til enighet, sier KrF-lederen.

– Jeg vil ikke se det som uanturlig at vi møtes igjen, men vil ikke tro at det skjer i morgen. Det er en viss dialog mellom oss, men det vil være behov for oss å vurdere nye innspill, forteller han.

– Det var et kort orientering om grunnlaget for våre vedtak om å bryte budsjettforhandlingene. Det kom ingenting på bordet, sier Skei Grande til VG.

Knut Arild Hareide forteller at det ikke var noen gjennombrudd under møtet i statministerboligen i ettermiddag.

Etter at forhandlingene ble brutt, sa Solberg at hun og finansminister Siv Jensen (Frp) inviterte Venstre og KrF til nye samtaler for å forsøke å få igang samtalene igjen.

– Det var ikke diskotekstemning der, sier Hareide om møtet til NRK.

– Det er vanskelig å få til en enighet, men vi konstaterer at det er fem dager igjen, fortsetter KrF-lederen.