Politikk

- Se etter en general eller bankmann og skru opp lønnen

Den nye Nav-sjefen må være uredd, tøff og tørre å være upopulær, sier rekrutteringseksperter Aftenposten har snakket med.

Hodejegere mener tidligere leder ved Oslo universitetssykehus, Siri Hatlen, har de kvalifikasjoner en NAV-direktør trenger.
  • Tine Dommerud
    Tine Dommerud
    Journalist

Fredag ble det klart at Nav-sjef Joakim Lystad får sparken av arbeidsminister Robert Eriksson. Elin Ørjasæter og hodejeger Per-Andre Marum menerSiri Hatlener en god kandidat til å ta over.

— Hun har vært styreleder en rekke steder, blant annet i Lånekassen, hun er kjent for å være lynende skarp, akkurat passe brutal og med en bunnsolid integritet, sier Ørjasæter.

Hun mener den nye Nav-sjefen først og fremst må være en person med solid driftserfaring, fra bank eller tilsvarende store driftssystemer som i tillegg bør ha en personlighet som general Sverre Diesen, som var forsvarssjef i fire år, eller generalløytnant Robert Mood, som har bred lederbakgrunn fra forsvaret og FN.

- Ikke gjemme seg for pressen

— NAV trenger en leder som er tøff og uredd i forhold til politikerne, en som tør å stå på upopulære beslutninger og ikke går og gjemmer seg når pressen ringer i følsomme enkeltsaker, skriver Ørjasæter på sin blogg.

Hun mener den nye Nav-direktøren må lokkes med langt bedre lønn enn det som har vært vanlig. Ifølge E24har Lystad, som har vært sjef for 19.000 ansatte, hatt en lønn på rundt 1,3 millioner kroner.

-NAV-direktøren må være modig, mener Elin Ørjasæter.

— Med forbehold om at jeg ikke vet hva Joakim Lystad hadde i lønn, men tar utgangspunkt i at han hadde lønn på under halvannen million, er dette ikke nok til å få rett person, sier hun.

Ørjasæter ser for seg en person som har jobbet med styring av store transaksjonstunge prosesser, og som har erfaring i å drifte store organisasjoner.

Hun mener en slik person også vil tørre å gjøre noe med direktørsjiktet i Nav.

— Her sitter det en rekke personer som må vurderes på ny. De har stått på broen på et enormt rustent tankskip litt for lenge, de har lært å fendre av kritikken med pene ord og de har lært å være lydige overfor stadig nye meningsløse politikerønsker.

- Lønn er avgjørende

- Tror du noen med bakgrunn fra banknæringen eller Forsvaret på høyt nivå har lyst på en slik jobb?

— Definitivt, men da må du gjøre noe med lønnen.

Hodejeger Per Andre-Marum i Panamera IMD er helt enig med Ørjasæter i at lønn blir viktig.

— Det er paradoksalt at lønnsnivået for en selger i Telenor er på samme nivå som direktøren for NAV, som forvalter store deler av statsbudsjettet.

Han mener at den nye direktøren i tillegg til egenskapene Ørjasæter trekker frem bør ha god forståelse for hvordan IT-systemene understøtter prosessene.

Per-Andre Marum tror ikke det blir lett å finne den beste Nav-sjefen.

Foreslår Siri Hatlen

Han trekker likevel frem tidligere Siri Hatlen, (tidligere direktør ved Oslo universitetssykehus)Louise Kathrine Dedichen (første kvinne i Norge som er utnevnt til offiser på admirals-/generalsnivå) og Ketil Olsen (sjef for Forsvarsstabens organisasjonsavdeling.) som aktuelle kandidater.

Også Louise Kathrine Dedichen blir trukket frem som en kanditat til NAV-jobben.

Ørjasæter på sin side mener noen kan bli trigget av utfordringene som Nav-direktør.

— Mange tunge lederjobber i det private næringsliv er spennende, men de tunge jobbene i offentlig sektor er av mer mye større samfunnsmessig betydning. Det er klart at folk som ønsker å sette spor etter seg vil finne slike jobber attraktive. Men for å tørre å ta jobben må man også tro at man kan lykkes, altså ha sine egne sjefer i ryggen. Det er i dette tilfelle politikerne, i første rekke statsråden. Så dersom arbeidsminister Robert Eriksson ikke klarer å få på plass en tung leder bør politikerne gå i seg selv og spørre seg hva de selv kan gjøre annerledes.

Aldri rigget

- Joakim Lystad var aldri rigget for å lede Nav. Han hadde hverken relevant CV eller riktig personlighet for denne spesielle jobben, sier Elin Ørjasæter.

Per-Andre Marum er helt enig.

— Han var den eneste som takket ja til denne jobben for fire år siden. Relevante søkere sto ikke i kø. Jeg kan vanskelig tenke meg hvem som vil ta en slik stilling slik den fremstår i dag: Dårlig betalt og ødeleggende for karrièren, sier headhunter Per Andre Marum.

Aftenposten har vært i kontakt med Siri Hatlen, hun svarer at hun av prinsipp aldri kommenterer s pørsmål om fremtidige arbeidsmuligheter.

Les også

  1. - Grovt urimelig å sparke Lystad

  2. Robert Eriksson sparket Nav-sjefen

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk