Politikk

Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp

Frp-politiker Mazyar Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp, bekrefter Oslo Frp.

Mazyar Keshvari trekker seg som leder av Oslo Frp.
  • Harald Stolt-Nielsen
    Journalist
  • Solveig Ruud
    Journalist
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

Onsdag avslørte Aftenposten at Mazyar Keshvari har fått utbetalt penger for reiser han ikke har vært på.

Nå har Keshvari trukket seg som leder i Oslo Frp, bekrefter Oslo-partiet.

– Keshvari har meddelt Oslo-partiet at han trekker seg som leder i Oslo Frp, slik at han har ikke noen tillitsverv i partiet lenger, sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, til NRK.

Han sier partiet nå vil diskutere internt om Keshvari får fortsette i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

– Men det er klart at vi må se på komitéplasseringen, det er helt naturlig, sier Limi.

  • Siv Jensen: – Denne saken får konsekvenser for Keshvaris politiske karriere
– Keshvari har ikke noen tillitsverv i partiet lenger, sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi.

Politiet går gjennom reiseregninger

Torsdag ble det klart at politiet vil gå gjennom Frp-politikerens reiseregninger. Politiet vil avgjøre fredag eller senest mandag om de skal starte etterforskning av stortingsrepresentanten.

– Vi er nå i samarbeid og dialog med Stortingets administrasjon. De skal ta ut alt grunnlagsmaterialet og så skal vi gå gjennom det og vurdere om det er grunnlag for å innlede etterforskning. Det vil skje i løpet av en dag eller to, sier seksjonsleder Rune Skjold ved økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

Keshvari har erkjent å ha levert inn falske reiseregninger. Siden høsten 2016 har Stortinget utbetalt penger til den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari for å dekke en rekke reiser som ikke har funnet sted.

Sjekket utgifter i Oslo Frp

Oslo Frp har sjekket internt om Keshvari har krevd refusjon av dem, men de har bare klart å finne en reiseregning fra perioden der Keshvari har vært leder av Oslo Frp.

Derfor vil det ikke være behov for arbeidsutvalget i Oslo Frp å gå gjennom utgifter Oslo-partiet har dekket for Keshvari for å se om det er uregelmessigheter.

– Pr. i dag har vi ingen indikasjon på at det har skjedd, men det vil være naturlig å se på dette, sa Øystein Andreassen, rådgiver for Oslo Frp, til Aftenposten tidligere torsdag.

Han la til:

– Uansett vil det neppe dreie seg om store beløp. Fordi det er få utgifter av den typen Aftenposten har belyst som Oslo-partiet har dekket for Keshvari.

Les mer om

  1. Fremskrittspartiet (Frp)