Politikk

Unge Høyre vil verne Barentshavet og flytte iskanten sørover

– Vi har allerede funnet mer olje enn vi kan bruke, sier Unge Høyre-leder Daniel Skjevik-Aasberg.

Fungerende leder i Unge Høyre, Daniel Skjevik-Aasberg, sier norsk oljepolitikk er i utakt med Norges klimamål. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

  • NTB

Regjeringspartiene er kraftig uenige om definisjonene, og Høyre har bedt sine samarbeidspartnere om å forholde seg til regjeringsplattformen når det gjelder spørsmål om fremtidig utvinning av olje i nordområdene.

Sist helg tok derimot Unge Høyre parti i striden og vedtok at de vil verne Barentshavet nord og flytte grensen for den omdiskuterte iskanten sørover, skriver Klassekampen.

Dette er det samme standpunktet som Venstre har tatt i regjeringen. Fremskrittspartiet forfekter en dynamisk iskant til «det området der iskantsonen til enhver tid er».

Fungerende Unge Høyre-leder Daniel Skjevik-Aasberg begrunner Unge Høyres vedtak med hensynet til klimaet, miljø og behovet for forutsigbarhet for norsk olje- og gassnæring.

– Vi må erstatte verdens fossile energibruk. Vi har allerede funnet mer olje enn vi kan bruke. Norske politikere må ta stilling til hvilke felter vi skal åpne opp, og hvilke som må bli liggende. Vi mener det er forutsigbart å si nei til de områdene som sannsynligvis ikke vil bli åpnet for oljeutvinning uansett, sier Skjevik-Aasberg til avisen.

Han mener norsk oljepolitikk er i utakt med Norges klimamål, og dermed ikke bærekraftig.

Les mer om

  1. Unge Høyre
  2. Barentshavet
  3. Oljepolitikk
  4. Oljebransjen