Politikk

Arbeiderpartiet vil fjerne kontantstøtten

Kontantstøtten er dårlig likestillingspolitikk, sier leder Anette Trettebergstuen i Aps kvinnenettverk. Hun vil fjerne hele ordningen.

Anette Trettebergstuen (Ap) vil skrote hele kontantstøtten og erstatte den med ventestønad i påvente av barnehageplass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

I 2017 økte regjeringen kontantstøtten fra 6.000 til 7.500 kroner i måneden etter press fra KrF. I Nav er erfaringene at kontantstøtten fungerer som en ventestønad for dem som står i kø for barnehageplass. Et unntak er personer med minoritetsbakgrunn som oftere blir stående i ordningen hele stønadsperioden.

Ap vil fjerne hele kontantstøtten og erstatte den med en ventestøtte til foreldre får barnehageplass, skriver Dagsavisen. De mener hele ordningen har konsekvenser for likestillingen.

– Vi kan ikke ha det sånn at nyankomne med lav formell kompetanse skal oppleve at det lønner seg å være hjemme fremfor å jobbe, mener Trettebergstuen.

Hun sier partiet vil ha flere og billigere barnehageplasser slik at flere kan komme ut i arbeid og bidra til velferdsstaten.

Les mer om

 1. Kontantstøtte

Relevante artikler

 1. LEDER
  Publisert:

  Aftenposten mener: Kontantstøtten er gått ut på dato

 2. DEBATT
  Publisert:

  Kort sagt, torsdag 24. oktober

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Kontantstøtte for bedrifter ut august

 4. KULTUR
  Publisert:

  Støtten han lever av, skal skrotes for andre gang. Likevel hyller han Kurt Nilsens millionstøtte.

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Enige om krisepakke på 50 milliarder uten utbytteforbud

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Betaler tilbake kontantstøtte: – For vår del en moralsk greie