Politikk

Støre: Vi holder fast ved den valgkampstrategien vi har lagt

TROMSØ (Aftenposten): Det sier Jonas Gahr Støre til Aftenposten etter statsministerduellen tirsdag kveld.

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre vil ha lojaliteten fra velgerne opp. Her fra duellen med statsminister Erna Solberg tirsdag kveld.
  • Olav Eggesvik
    Olav Eggesvik
    Journalist

I NRKs meningsmåling som ble publisert tirsdag, går Arbeiderpartiet tilbake 4,6 prosentpoeng. Høyre går frem 3,3 prosentpoeng og er i målingen større enn Arbeiderpartiet.

Høyre får 25,7 prosent, mens Arbeiderpartiet får 24,4.

– Kommer dere til å endre noe som helst? Eller kommer dere til å fortsette som dere har gjort nå?

– Vi holder fast ved den valgkampstrategien vi har lagt. Den kommer til å bli ført med enda sterkere kraft i dagene som kommer, sier Støre til Aftenposten etter statsministerduellen.

  • Ny sjokkmåling fra NRK: Nå er Høyre større enn Arbeiderpartiet

Vil ha mer lojale velgere

NRKs måling ble publisert på Dagsrevyen tirsdag kveld og gir et knapt borgerlig flertall med 85 mandater, mot 84 mandater til rødgrønn side dersom man inkluderer MDG.

– Målingene varierer. De kommer og går, og de gjelder både statsminister og partier. Nå har vi gjennom valgkampen lagt frem politikk for 3000 lærere, et omfattende løft for bedre kvalitet i eldreomsorgen, en ambisjon for 300.000 flere jobber på ti år, og vi la frem en omfattende sykehuspakke i dag.

– Vår oppgave nå er å få den politikken ut til velgerne, særlig de som stemte på oss i 2013, at de kjenner igjen Arbeiderpartiet. Vi har lav lojalitet, og vi skal ha den lojaliteten opp. Jeg oppsummerer erfaringene med valgkampen etter 11. september. Vi er ikke ferdige med valgkampen, vi har fortsatt masse å gi, sier Støre.

– Vi kommer til å bli mye større

Også under statsministerduellen tirsdag kveld måtte Ap-lederen svare for de svake målingene.

– Partifolk landet rundt vet at det er valget som gjelder. Og vi kommer til å bli mye større enn vi er nå. Det er mitt ansvar som leder, og jeg har med meg et helt parti på det, sa han.

Statsminister Erna Solberg (H) sa at hun kan være enig med Støre i én ting – at det er 11. september som gjelder.

– Så er det mer underholdende for oss enn på den andre siden for øyeblikket. Men det viktigste nå er å fortelle velgerne hvor vi vil og hva vi skal. Da er det jo gøy med gode målinger, men jeg tar ikke noe på forskudd, sa Solberg.

Ap har vært størst siden august 2013

Nettstedet Poll of Polls har samlet resultatene fra alle nasjonale meningsmålinger tilbake til 1.1.2008.

Deres tall viser at sist Høyre var større enn Arbeiderpartiet på snittet av målinger en måned, var i august 2013 - altså like før Erna Solberg tok over som statsminister.

Høyre var største parti på meningsmålingene i deler av 2012 og hele 2013 frem til månedsskiftet august/september. Etter dette har Ap vært størst.

Les mer om

  1. Stortingsvalg 2017
  2. Jonas Gahr Støre