Politikk

Fredag blir det slutt på egne koronareiseråd

Ingen land vil få nye pandemirelaterte reiseråd når det globale reiserådet oppheves fredag.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide avvikler koronareiserådene, men ber folk sjekke om andre land fortsatt har innreiserestriksjoner.
 • NTB

Utenriksdepartementet opplyser at det nå er slutt på reiseråd som er utstedt kun på grunn av smittesituasjon.

Hvis situasjonen endrer seg, kan det likevel bli aktuelt med nye reiseråd til land der pandemien skaper store utfordringer.

– Selv om det globale reiserådet nå avvikles, er det viktig å huske på at pandemien ikke er over. Mange land har fortsatt innreiserestriksjoner, relativt høye smittetall og strenge smitteverntiltak. Skal du ut og reise, må du sette deg nøye inn i situasjonen i landet du vil besøke, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Hun påminner samtidig om at myndighetene aldri kan garantere for at en reise er helt trygg å gjennomføre. Folk er derfor selv ansvarlig for å sjekke innreisevilkår og status for pandemien i landet de vil besøke.

Søreide oppfordrer til å sjekke at reiseforsikring er gyldig, og hva den dekker.

– Det er mange land som ikke er tilbake til en normaltilstand, men vi er glad for at det er mulig å reise mer nå. Som alltid oppfordrer vi alle til å registrere seg i reiseregistrering.no, enten via regjeringen.no eller appen «Reiseklar», sier Søreide.

Fremdeles fraråder UD reiser til rundt 50 land og områder. Dette er basert på sikkerhetssituasjonen i land som er rammet av konflikt eller steder som er rammet av naturkatastrofe.

 1. Les også

  Koronaviruset: FHI ser ingen nye mutasjoner nå som kan slå ut delta-varianten

 2. Les også

  Utenriksministeren letter på sløret om Trump-tiden: – Et lett absurd øyeblikk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5