Politikk

Jensen forventer at Oslo Frp innstiller henne på topp

– Ikke akseptabelt, mener Frp-leder Siv Jensen om lokallagslederens utspill om å vrake henne fra topplassering på Oslo-listen til valget neste år.

Siv Jensen mener det ikke er akseptabelt at leder i Oslo Frp åpner for at hun ikke skal ha topplassering på valglisten neste år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • NTB

Nyvalgt leder i Oslo Frp, Geir Ugland-Jacobsen, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Jensen bør toppe listen.

Det faller ikke i god jord hos partilederen, som forventer at Oslo-laget innordner seg. Overfor NRK viser hun til at det er lang tradisjon for at den landsmøtevalgte ledelsen topper valglisten i lokallaget.

– Dette er en liten gruppering i Oslo som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt. Det er jo selvfølgelig ikke akseptabelt, sier Jensen til kanalen.

Ugland-Jacobsen tok også til orde for at partiet bør bevege seg i en mer nasjonalliberalistisk retning og bli et patriotisk fyrtårn. Jensen er ikke enig og mener Frp skal være et liberalistisk folkeparti.

– Det er sånn at når Fremskrittspartiets landsmøte vedtar politikk, strategi og partiledelse, så er det noe man forventer at hele partiet slutter opp om og legger til grunn, sier Jensen.

Les mer om

 1. Politikk
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Siv Jensen
 4. Fremskrittspartiets landsmøte

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Et enstemmig styre i Oslo Frp anbefaler at partileder Siv Jensen skal toppe stortingslisten

 2. POLITIKK

  Nestlederne i Oslo Frp ber om ekstraordinært møte

 3. POLITIKK

  Det blir ekstraordinært fylkesstyremøte i Oslo Frp

 4. NORGE

  Flere fylkeslag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp

 5. POLITIKK

  Frp-sympatisører i lukket gruppe ønsker nye koster på toppen i Frp

 6. POLITIKK

  Fylkesleder i Oslo Frp åpner for å vrake Siv Jensen