Politikk

Ap-politiker forklarte leiebilregning-krav til Stortinget med manglende togavganger. Men rutedata forteller en annen historie.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant oppga manglende tog hjem etter kampslutt som årsak til at Stortinget skulle betale for leiebil da hun og familiemedlemmer var på håndballkamp i Larvik.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal har ved flere anledninger vært på håndballkamp i Larvik på Stortingets regning sammen med familien. Tidligere stortingsrepresentant Sonja Mandt fra Larvik, som satt sammen med Liadal i Familie- og kulturkomiteen, har også deltatt.
  • Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef
  • Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

15. oktober 2016: 1722 mennesker har benket seg på tribunene for å se Larvik håndballballklubb spille Champions League-kamp mot Sävehof. Men til tross for at Linn-Kristin Koren Riegelhuth kaster ballen i svenskenes mål åtte ganger, må Larvik-supporterne slukøret konstatere at stillingen blir 25–22 i Sävehofs favør. Rett over klokken 20 er kampen over, og folk kan tusle ut i høstkvelden.

På tribunen sitter også Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal sammen med familiemedlemmer. En gang i løpet av kvelden setter hun seg i en Volkswagen Polo leiebil fra Hertz og kjører til Oslo, der hun disponerer en av Stortingets leiligheter.

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.