Politikk

– Regner med at Pedersen rydder opp

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har tillit til at fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) rydder opp i sitt boforhold i Tana kommune.

Jens Stoltenberg sier han har full tillit til at Helga Pedersen skaffer seg ferdigattest på huset.

Les også:

Pedersen mangler ferdigattest fra kommunen for omgjøring av en hytte til bolig. Arbeidene og bruksendringen er godkjent, men Aps nestleder har ennå ikke levert inn ferdigmelding til kommunen.

– Hun har vært den første til å beklage og forsikret at hun vil få orden i saken. Det har jeg full tillit til at hun får, sier Stoltenberg.

Saksbehandler Bjørnar Andersen i utviklingsavdelingen i Tana kommune sier til Dagbladet at det er brudd på loven at det ikke er søkt om ferdigattest eller en såkalt midlertidig brukstillatelse før boligen ble tatt i bruk.

– Det er pinlig. Definitivt, sier Pedersen til avisen.

Den 62 kvadratmeter store boligen i fjæra i Vestertana ligger nært inntil Vestertana naturreservat og innenfor 100 metersbeltet til sjø og på et område som er regulert til landbruk, natur og friluft (NFL-område).

Derfor ble det en lang prosess fra eiendommen ble kjøpt som hytte sommeren 2005, til påbygget og bruksendringen ble godkjent av Tana kommune på sensommeren et år senere.

Pedersen sier til Dagbladet at hun har vært overbevist om at alle papirene har vært i orden, og at hun har vært «ekstremt opptatt av at vi skulle ha tillatelsen i orden».

Nå sier Pedersen at hun skal sende inn søknad om ferdigattest så fort som mulig.

  1. Les også

    Helga Pedersen bor i ulovlig bolig

Les mer om

  1. Politikk