Politikk

Demonstrerte mot norske myndigheters smitteverntiltak

Drøyt 150 personer tok turen til Eidsvolls plass utenfor Stortinget søndag for å demonstrere mot regjeringens håndtering av koronapandemien.

Markering mot koronarestriksjonene på Eidsvolls plass utenfor Stortinget søndag. Demonstrantene mener at smitteverntiltakene er for inngripende sett opp mot antall smittede og koronarelaterte dødsfall. Foto: Fredrik Hagen / NTB

 • NTB

Det blåste og regnet da demonstrantene samlet seg for å protestere. Ifølge faktisk.no var det den første demonstrasjonen i sitt slag i Norge. Fram til nå har motstanden vært uttrykt på grupper på Facebook.

– Vi ønsker å kalle ut uriktige informasjon befolkningen har fått servert gjennom mediene som tydelig blir brukt i et politisk spill av styresmaktene, skriver Nader Eide på demonstrasjonens Facebook -arrangement.

Eide står oppført som arrangør og peker på at lignende demonstrasjoner har funnet sted i blant annet England, Tyskland, Australia og USA.

Demonstrantene mener at smitteverntiltakene er for inngripende sett opp mot antall smittede og koronarelaterte dødsfall. Håpet var å samle 1.000 demonstranter, men det lyktes de ikke med.

– Målet er at flest mulig våkner. Om det kommer 4, 400, 4.000 eller 40.000, spiller ingen rolle. Det viktigste er at vi bruker ytrings- og meningsfriheten, sa Eide til faktisk.no før demonstrasjonen.

Les mer om

 1. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. NORGE

  Direkteblogg om korona

 2. NORGE

  Nå har viruset mutert 12.000 ganger. Men mutasjonene har ikke gjort det farligere.

 3. NORGE

  Disse tabbene gjør at du lett kan smitte deg selv

 4. NORGE

  Kan du tvinges inn på karantenehotell? Dette sier jussen.

 5. VERDEN

  67 koronadødfall i Sverige det siste døgnet. Myndighetene tror toppen ligger noen uker frem.

 6. ØKONOMI

  Regjeringen ble advart i mai. Først fem måneder senere ble ordningen med koronastøtte endret.