Demonstrerte mot norske myndigheters smitteverntiltak

Drøyt 150 personer tok turen til Eidsvolls plass utenfor Stortinget søndag for å demonstrere mot regjeringens håndtering av koronapandemien.

Markering mot koronarestriksjonene på Eidsvolls plass utenfor Stortinget søndag. Demonstrantene mener at smitteverntiltakene er for inngripende sett opp mot antall smittede og koronarelaterte dødsfall.

Det blåste og regnet da demonstrantene samlet seg for å protestere. Ifølge faktisk.no var det den første demonstrasjonen i sitt slag i Norge. Fram til nå har motstanden vært uttrykt på grupper på Facebook.

– Vi ønsker å kalle ut uriktige informasjon befolkningen har fått servert gjennom mediene som tydelig blir brukt i et politisk spill av styresmaktene, skriver Nader Eide på demonstrasjonens Facebook -arrangement.

Eide står oppført som arrangør og peker på at lignende demonstrasjoner har funnet sted i blant annet England, Tyskland, Australia og USA.

Demonstrantene mener at smitteverntiltakene er for inngripende sett opp mot antall smittede og koronarelaterte dødsfall. Håpet var å samle 1.000 demonstranter, men det lyktes de ikke med.

– Målet er at flest mulig våkner. Om det kommer 4, 400, 4.000 eller 40.000, spiller ingen rolle. Det viktigste er at vi bruker ytrings- og meningsfriheten, sa Eide til faktisk.no før demonstrasjonen.