Politikk

AUF-leder ber Ap gå til valg på høyere skatter

Arbeiderpartiet bør gå til valg på økt formuesskatt og innføring av arveavgift og eiendomsskatt, mener AUF-leder Mani Hussaini. Målet er å utjevne forskjeller.

AUF-leder Mani Hussaini vil at Ap skal gå inn for økte skatter.
  • NTB

Dette er beskjeden Hussaini vil gi når han taler på AUFs sommerleir på Utøya torsdag, skriver Dagsavisen.

Les flere saker om Utøya her:

– Vi vil ha en tøff fordelingspolitikk som reduserer forskjellene og gir alle like muligheter. Ap må gå til valg på å øke skattene slik at de med de sterkeste skuldrene bidrar mest, sier Hussaini.

Han hevder 70 prosent av befolkningen er villig til å betale mer for fellesskapet dersom det gir fellesskapet noe tilbake.

I tillegg til å innføre arveavgift og øke formuesskatten, vil han at de som har to eller flere boliger skal betale eiendomsskatt.

– Dette er disse skatter som er med på å utjevne forskjellene. Jeg mener vi må ha en tøff beskatning på bolig to, tre, fire, slik at det heller blir lønnsomt å investere i bedrifter og arbeidsplasser enn leiligheter, sier Hussaini.

Han er klar over at økte skatte kan være upopulære, men det ser ikke ut til å bekymre ham.

– Vår jobb er ikke å kjempe for det som føles godt, men det som er riktig. Vi går ikke til valg på å øke skattene for moro skyld, det handler om å redusere forskjeller og gi alle like muligheter.

Slik vil budsjettet påvirke lommeboken dinNi fradrag ekspertene sier Regjeringen bør fjerne

Les mer om

  1. AUF
  2. Skatter og avgifter
  3. Utøya