Politikk

Hvordan bør norske barn lages? Test deg selv og sjekk hvem du er enig med.

Bør eggdonasjon bli tillatt i Norge? Skal vi tillate surrogati? Sjekk om du er strengere enn de norske stortingspolitikerne.

Spørsmålene om hvor grensene skal gå for hvordan barn kan settes til verden splitter partiene på Stortinget. Er du mest enig med Torgeir Micaelsen (Ap), Kari K. Kjos (Frp), Tone W. Trøen (H) eller Olaug Bollestad (KrF)?
 • Karen Tjernshaugen
  Nyhetssjef
 • Tine Dommerud
  Journalist
 • Torstein Ringnes
  Redaksjonell utvikler
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

Bioteknologi og grensene for hvordan det skal være mulig å sette barn til verden seiler opp til å bli et av vårens heteste politiske stridstemaer.

Helseminister Bent Høie (H) har varslet at han før sommeren vil legge frem en stortingsmelding om endringer i Bioteknologiloven.

Men spørsmålet om blant annet eggdonasjon og assistert befrukting for enslige splitter de borgerlige samarbeidspartiene - og deler Høyre nesten på midten.

Vi har bedt fem helsepolitikere svare ja eller nei på ti spørsmål om hvilke behandlingsformer som skal tillates i Norge: Olaug Bollestad (KrF), Kari K. Kjos (Frp), Tone Wilhelmsen Trøen (H), Torgeir Micaelsen (Ap) og Kjersti Toppe (Sp).

Samtlige understreker at de presenterer sine personlige synspunkter, og at partiene deres ikke har konkludert i samtlige spørsmål.

Hvem er du mest enig med? Og hva mener resten av Aftenpostens lesere? Ta testen her:

Les mer om

 1. Bioteknologi
 2. Olaug Bollestad
 3. Torgeir Micaelsen
 4. Bent Høie
 5. Kari Kjønaas Kjos
 6. Politikk
 7. Helse