Støre: Har tillit til Hadia Tajik

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er imidlertid enig i Tajiks avgjørelse om å trekke seg som arbeids- og inkluderingsminister.

Arbeiderpartiet-leder og statsminister Jonas Gahr Støre.

– Jeg vil ikke gå inn i enkeltsakene, men jeg vil si dette:

– Jeg har tillit til måten Hadia forteller sin historie, men jeg er enig i avgjørelsen om å trekke seg som statsråd, sier Støre på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Jeg er glad for at Hadia vil jobbe videre på Stortinget og som nestleder for partiet, la han til.

Hadia Tajik går av som arbeids- og inkluderingsminister i kjølvannet av pendlerboligsaken, men fortsetter som Ap-nestleder.

Det ble kjent på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Støre sier han er lei seg for at hun går av som arbeidsminister, selv om han er enig i avgjørelsen.

Les også

Hadia Tajik går av: – Jeg betaler ekstra skatt, og jeg går av

LO-leder: – Respekterer Tajiks avgjørelse

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier hun respekterer Hadia Tajiks avgjørelse om å trekke seg som arbeids- og inkluderingsminister.

– Dette er en sak som vi har fått mange tilbakemeldinger om fra våre medlemmer og tillitsvalgte. Hadia Tadjik har selv sett alvoret i saken, og jeg respekterer avgjørelsen hennes om å trekke seg som landets arbeidsminister, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Hun legger til at hun vil takke Tajik for jobben hun har gjort som statsråd.

– Hun har vist at hun har vært en god arbeidsminister som på kort tid har levert mye god politikk for vanlige arbeidsfolk, sier LO-lederen.

Listhaug: – En klok avgjørelse

Frp-leder Sylvi Listhaug sier det er klokt av Hadia Tajik å trekke seg som arbeids- og inkluderingsminister. – Det som er avdekket, er meget alvorlig, sier hun.

– Dette synes jeg var en klok avgjørelse fra Hadia Tajik. Nå håper jeg at hun bruker den tiden hun trenger, til å ta vare på seg selv og sine nærmeste, sier Sylvi Listhaug kort tid etter Hadia Tajiks avgang.

Frp-lederen trekker spesielt frem at Tajik hadde det øverste ansvaret for Nav, en etat som har straffeforfulgt personer som har gjort en liten feil og krysset av feil i et skjema.

Flere avsløringer

Tajik har den siste tiden vært i hardt vær i forbindelse med pendlerboligsaken.

  • VG har avslørt at hun fikk skattefri pendlerbolig i 2006 etter å ha levert en leiekontrakt hun aldri brukte, for å dokumentere at hun hadde boligutgifter.
  • Dagbladet har avslørt at Tajik har eid to boliger i samme tidsrom som hun hadde gratis pendlerbolig.
  • Aftenposten har avslørt at det er uklart om Tajik hadde krav på pendlerbolig gjennom tre måneder i 2019.