LO-topp Trine Lise Sundnes kaster seg inn i stortingskampen i Oslo Ap

– Hvis partilagene i Oslo Ap vil ha meg, så er jeg klar for å stille meg til rådighet for dem, sier Trine Lise Sundnes (50) til Dagsavisen.

Trine Lise Sundnes kaster seg inn i stortingskampen i Oslo Arbeiderparti.

Dermed trer Sundnes inn i en allerede tilspisset nominasjonskamp for å få representere Oslo Ap på Stortinget neste periode. Oslo Ap vil etter all sannsynlighet få inn to kvinner på Stortinget.

Totalt fire plasser er ansett som sikre for partiet.

Ved valget i 2017 fikk Ap seks representanter fra Oslo, men partiet ligger godt under dette på målinger nå.

Dette er Sundnes

Sundnes har vært leder i en årrekke i LOs tredje største forbund Handel og kontor. Før det satt hun i LOs ledelse i 13 år, og siden 1. april i år har hun vært leder av internasjonal avdeling i LO.

Sundnes mener folk med bakgrunn i fagbevegelsen har et ansvar for å stille når de selv så tydelig har sagt at flere fra fagbevegelsen bør inn i politikken.

– Hvis partilagene kan se på meg som en samlende kandidat så er jeg klar. Og det er hyggelig at jeg opplever en bredde i støtten jeg har fått fra flere lokallag, ikke bare fagbevegelsen i Oslo, sier Sundnes til Dagsavisen.

Disse stiller også:

I tillegg til Sundnes ønsker Siri Staalesen (47) gjenvalg. Hun hadde fjerdeplassen i 2017. Også Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (32) og juristen Zaineb Al-Samarai (32) har kastet seg inn i kampen om stortingsplass for Ap i Oslo.

Også Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, ønsker å stille.

I tillegg stiller partileder Jonas Gahr Støre gjenvalg, og det samme gjør Espen Barth Eide.

Nominasjonskomiteens endelige innstilling skal være klar til 24. november, mens det endelige nominasjonsmøtet finner sted 1. desember.