Listhaug og Søviknes valgt med stående applaus

Frps landsmøte valgte søndag morgen Sylvi Listhaug til første nestleder med stående applaus.

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug er valgt til nestleder sammen med Terje Søviknes.

– Fantastisk hvis jeg får tilliten av dere i dag. Det har vært en lang reise fra jeg reiste på mitt første møte i Fpu i Oslo i 1998. Jeg kjente ingen, sa Sylvi Listhaug i valgtalen rett før valget.

Kontroversiell utad, men enormt populær innad i partiet. Søndag formiddag ble Listhaug definitivt kronet som partiets kronprinsesse.

Hele uken har vært en oppbygging til landsmøtets enstemmige valg.

Gjennom uken har hun vært i en rekke medier med til dels kontroversielle utspill og forslag fra Innvandrings- og integreringsutvalget, som hun leder.

– Støre skal ikke bli vår neste statsminister

– Jeg har brukt ufattelig mye tid på politikk opp gjennom årene. Ofte med veldig dårlig samvittighet. Jeg ha tre unger jeg ofte føler jeg ikke har nok tid med. For meg er familien aller, aller viktigst.

– Samtidig gikk jeg inn i politikken for å overlate landet i god stand til kommende generasjoner. Jeg er bondejente og oppdradd til å overlevere gården i bedre stand. Sånn er det også å styre et land. Planen er å flytte til Sunnmøre og overta gården i 2021. Det gleder jeg meg til, sa hun.

– En ting er sikkert. Jonas Gahr Støre skal ikke bli vår neste statsminister. Vi skal vinne neste valg også, sluttet hun og ble valgt med akklamasjon.

Andre nestleder

Terje Søviknes, ordfører i Os, ble valgt med stående applaus til andre nestleder.

Tidligere nestleder Ketil Solvik-Olsen trakk seg fra vervet i høst på grunn av at familien flyttet til USA.

– Akkurat nå har jeg ingen verv i partiet. Nå savner jeg meg selv, og stiller meg til disposisjon, sa Solvik-Olsen som ble valgt til medlem av sentralstyret.

Til de øvrige tre plassene i sentralstyret ble det kampvotering: Valgkomiteen hadde innstilt tre kandidater. Oslo Frp foreslo Christian Tybring-Gjedde mot valgkomiteens innstilling.

Christian Tybring-Gjedde fikk nest mest stemmer og ble valgt til sentralstyret.

Les også: Åtte utfordringer Listhaug må løse