Politikk

Støre avviser å danne regjering med MDG eller Rødt

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at han ikke har endret oppfatning og at han ikke vil danne regjering med MDG eller Rødt etter valget neste år.

Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, avviser både MDG og Rødt som mulige regjeringspartnere etter valget neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

 • NTB

I et intervju med Klassekampen tirsdag sier Støre at det er SV og Sp som er Arbeiderpartiets klare samarbeidspartnere i en regjering. Han sier klart nei til å danne regjering med Miljøpartiet De Grønne (MDG) eller Rødt etter valget i 2021.

– Ap vil utvikle vår største næring, MDG vil avvikle den. Da er det vanskelig å sitte i regjering sammen, sier Støre og sikter til oljeindustrien.

Støre legger til at Rødt er et parti som frem til nå har sagt de ikke ønsker å sitte i regjering, mens MDG ikke har villet si hvilken side i politikken de tilhører. Han sier partiene bør gå noen runder med seg selv før han kan gi noen mer presise svar på mulige samarbeid i fremtiden.

Jonas Gahr Støre sier imidlertid at han ikke har lukket døren for KrF, selv om partiet tok et klart valg til høyre i fjor.

– Jeg har respekt for at KrF har tatt sitt valg. Skulle de komme til å revurdere det valget, vil vi selvfølgelig lytte til det, sier han.

Les mer om

 1. Jonas Gahr Støre
 2. Klassekampen
 3. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
 4. MDG

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Støre: Stor feil å ta valgseieren på forskudd

 2. POLITIKK

  Støre sier avstanden til MDG fortsatt er for stor for regjeringssamarbeid

 3. KOMMENTAR

  Statsminister Vedum? Den må du lenger ut på landet med.

 4. POLITIKK

  Moxnes advarer Støre: Må forberede seg på at Rødt får avgjørende makt

 5. POLITIKK

  Frp-byks på ny måling – går forbi Senterpartiet

 6. POLITIKK

  Klart budskap fra parti og LO: Støres vei til makten er å forene industri- og klimavelgere