Politikk

Aftenpodden: - Stoltenbergs stikk mot Navarsete er ganske drepende

Aftenpostens politiske podkast dissekerer eks-statsministerens selvbiografi i ukens utgave. Og ser på den mulige regjeringskrisen.

Jens Stoltenberg, her i partilederdebatt med Sp-leder Liv Signe Navarsete.
  • Lars Molteberg Glomnes

Hør og abonner på den populære podkasten via iTunes på telefonen din her. Eller via desktop her.

Politisk redaktør Trine Eilertsen, kulturredaktør Sarah Sørheim og politisk journalist Lars Glomnes ser på avsløringene fra Jens Stoltenbergs ferske bok.

Hvem kommer best og verst ut? Hva er nytt? Og er boken bedre enn Robert Erikssons?

Stoltenberg avslører de grå eminenser i norsk politikk, beskriver venner og fiender, og tar opp den bitre konflikten med Thorbjørn Jagland.

Sp-leder Liv Signe Navarsete er av dem som blir beskrevet i boken, blant annet i denne passasjen:

«Liv Signe hadde temperament. Når hun ikke fikk det som hun ville, kunne hun skjelle og smelle, eller hun sendte sinte SMS-er. Hun kunne engasjere seg voldsomt i enkeltsaker. Vi satt i utallige møter om fødetilbudet i Nordfjord og Lærdal og trasévalget for E39 gjennom Sogn og Fjordane.

Dette er saker jeg vanligvis ville overlatt til andre statsråder og til Karl Eirik (Schjøtt-Pedersen), men Liv Signe insisterte på å diskutere med meg. Ikke fordi sakene nødvendigvis var avgjørende for Senterpartiet, men fordi de var viktige for Liv Signe».

  • Slik svarer Navarsete: - Jens likte nok dårlig at han ikke vant frem med sitt primærsyn

Dette og mer i ukens utgave, som også tar for seg regjeringens forslag til bilavgifter, som er så kontroversielle for sentrumspartiene at det spås en regjeringskrise.

  • Last ned i Itunes/podcastspiller, eller lytt her med et klikk:

Les mer om

  1. Aftenpodden