Politikk

Ola Borte Moe ønsker gjenvalg i Sp-ledelsen

Hele Sp-ledelsen stiller til gjenvalg på vårens landsmøte, bekrefter valgkomiteens leder til Aftenposten.

Første nestleder Ola Borten Moe, andre nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim og partileder Trygve Slagsvold Vedum har sagt at de ønsker gjenvalg.
 • Alf Ole Ask
  Alf Ole Ask
  Journalist

Nestleder Ola Borten Moe i Sp ønsket tidligere i år ikke å si om han stilte til gjenvalg. Det var etter at han i en kort tid tok pause som nestleder etter avsløringene av en episode med en seksualisert SMS som ble sendt fra en hyttetur der Borten Moe om en rekke andre Sp-politikere var.

Jobber for tillit

Saken om den uholdbare tekstmeldingen og omstendigheten rundt er godt egnet til å sette spørsmålstegn ved min integritet og troverdighet. Det blir jobben min fremover – å bevise overfor Senterpartiet at jeg er verdig den tilliten, sa han til Dagsnytt 18 da han kom tilbake som nestleder i mai.

Det er ikke kjent hvem på gutteturen som faktisk sendte meldingen.

Nå bekrefter Borten Moe overfor Aftenposten at han har meddelt valgkomiteen at han stiller til gjenvalg.

På direkte spørsmål om dette betyr at han vil gjøre comeback på Stortinget, svarer han at han stiller til valg neste år til bystyret i Trondheim.

Borten Moe forlot Stortinget i 2013 etter at han blant annet hadde vært olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen. Han har siden slått seg opp som oljegründer og står bak selskapet Okea.

 • Les her: Kampen om nestledervervene i partiene

Gjenvalg på hele ledelsen?

– Alle de faste medlemmene i Senterpartiets sentralstyre stiller til gjenvalg, skriver lederen av valgkomiteen Tove Henøen til Aftenposten.

Trygve Slagsvold Vedum, som nylig rundet 40 år, er fremdeles en av de yngste partilederne og stiller til gjenvalg. Det gjør også andre nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

Innstillingen fra valgkomiteen skal foreligge i god tid før landsmøtet i Sp som holdes 21.–24. mars på Hamar.

Les mer om

 1. Debatt
 2. Aftenposten
 3. Ola Borten Moe
 4. Seksuell trakassering
 5. Okea