Høyre-fall på måling etter Molde-bråk og Solbergs 60-årsdag

Høyre faller kraftig på en ny meningsmåling etter noen turbulente uker for statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg (H) etter Stortingets muntlige spørretime onsdag.
  • NTB

Målingen er utført av Norstat for Vårt Land , og viser at Høyre faller med 3,8 prosentpoeng fra forrige måned og får en oppslutning på 23,8 prosent.

Senterpartiet gjør samtidig et hopp oppover og får sin beste Vårt Land-måling siden valget i 2017, med 20,5 prosent, en oppgang på 1,9 prosentpoeng. Partiet ville ifølge målingen ha fått flere mandater enn Arbeiderpartiet på Stortinget.

Målingen er tatt opp etter bråket rundt Molde-ordfører Torgeir Dahls (H) koronautspill, hvor Statsmisterens kontor viste seg å ha en finger med i spillet. Noen av respondentene har også svart etter at det ble kjent at statsminister Erna Solberg (H) hadde samlet familien til 60-årsfeiring i strid med koronareglene.

Dette ble avslørt av NRK kvelden 18. mars, mens målingen ble tatt opp 16.–21. mars.

– De to sakene har gitt Høyre dårlig omtale. Partiet mister flest velgere til gruppen av usikre, så det kan være en effekt, sier valgforsker Bernt Aardal til avisen.

For de øvrige partiene er resultatet på målingen som følger (endring fra forrige måned i parentes): Ap: 20,5 (-0,1), Frp: 9,9 (+1,6), SV: 7,5 (+1,2), KrF: 4,1 (+0,5), R: 4,1 (-0,7), MDG: 3,3 (-1,9), V: 2,4 (+0,1), Andre: 4,1 (+,1,1).

<p></p>

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Stortingsvalget 2021