Politikk

Hans Olav Lahlum vil bli stortingsmann

Forfatter, historiker og sjakkekspert Hans Olav Lahlum tar sikte på å bli nominert som Oppland SVs førstekandidat til stortingsvalget.

Hans Lahlum har vært aktiv i SV i en årrekke, men aldri sittet på Stortinget.
  • NTB

Det bekrefter leder av nominasjonskomiteen i Oppland SV, Inga Norderhus, overfor Klassekampen. Komiteen er midt i prosessen med å sette sammen utkastet til stortingsliste.

En annen kandidat som har meldt interesse for førsteplassen, er Kjetil Bjørklund, som representerte Oppland SV på Stortinget mellom 2001 og 2005.

Lahlum, som selv har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere, har vært aktiv i SV i en årrekke, men aldri sittet på Stortinget.

Sjakkeksperten, krimforfatteren og historikeren har blant annet vært fylkesleder i Oppland, landsstyremedlem og medlem av SVs prinsipprogramkomité. I 2007 ble han nominert til femteplassen på Oppland SVs liste til fylkestingsvalget, og i 2012 var han tredjekandidat til stortingsvalget i 2013.

Hvem som til slutt står øverst på SV-listen i Oppland, avgjøres av nominasjonsmøtet 26. november. Oppland SV har i denne stortingsperioden ingen representanter på Stortinget.

Les også

  1. Snorre Valen tar ikke gjenvalg

  2. Solhjell ferdig i norsk politikk

  3. Holmås sier nei til gjenvalg

  4. Lahlum er så kul

Les mer om

  1. Sosialistisk Venstreparti (SV)
  2. Oppland