Politikk

Byrådet i Bergen truer med å gå av om det fremmes mistillit mot skolebyråden

Flere partier har varslet at de kan fremme mistillitsforslag mot skolebyråd Linn Kristin Engø i Bergen. Nå truer byrådslederen med å stille kabinettsspørsmål.

Roger Valhammer truer med å stille kabinettsspørsmål om det kommer mistillitsforslag mot skolebyråd Linn Kristin Engø.
  • NTB
Flertallet i bystyret i Bergen utelukker ikke et mistillitsforslag mot skolebyråd Linn Kristin Engø.

– Det har jeg et samlet byråd bak meg på, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) til Bergensavisen.

Tirsdag stilte blant andre skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap) i en høring i den såkalte Vigilo-saken. Den kommer etter at det i september i fjor ble avdekket en alvorlig sikkerhetssvikt i skoleappen Vigilo som skal brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager.

En sikkerhetssvikt i Bergen kommune gjorde at foreldre uten foreldreansvar og som ikke skulle få informasjon om barna, likevel ble lagt til i skoleappen. Noen av disse hadde besøksforbud.

Etter høringen tirsdag ville verken Høyre, Folkeaksjonen nei til mer bompenger, SV, Sp eller Frp utelukke et mistillitsforslag mot skolebyråden, ifølge Bergens Tidende. Disse partiene har flertall i bystyret.

– Høringen i går bekreftet at byråden har håndtert denne saken på best mulig måte. Dersom bystyret er uenige i den vurderingen vil jeg betrakte det som mistillit mot hele byrådet, sier Valhammer til Bergensavisen.

Han understreker at han mener at Engø, etter forholdene har gjort alt rett i saken.

– Jeg må si at dersom listen for når en byråd skal bli vist mistillit skal legges så lavt som dette, så tror jeg ikke det er mulig å gå videre med store digitaliseringer av offentlig sektor. Bergen er i front på mye og vi har fantastisk kompetanse, men det vil kunne skje feil i prosjekter også i fremtiden, sier han.

Les også

  1. Valghøsten har gitt flere «merkelige samarbeid»: – Kan skape mistillit i det politiske systemet

  2. Tidenes dårligste KrF-måling i Bergen

  3. Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen

Les mer om

  1. Bergen
  2. Bergen kommune
  3. Kommunikasjon