Politikk

Au pair-byrå håper på endringer i reglene

Energy Au Pair håper regelverket blir endret som følge av saken om justisminister Jøran Kallmyrs au pair, som nå er utvist fra Norge.

  • NTB

Selskapet Energy Au Pair fungerte som mellomledd da justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ansatte au pairen som nå er utvist fra Norge.

Aftenposten avslørte onsdag at kvinnen fra Filippinene måtte forlate Norge 10. mai fordi UDI mener hun arbeidet ulovlig hos Kallmyr i perioden august til oktober i fjor.

Familien Kallmyr og au pairens advokat står imidlertid fast på at hun kun flyttet inn hos familien som gjest, laget mat til seg selv og vasket egne klær.

Les også

LES OGSÅ: - Jeg har fortsatt tillit til Kallmyr, sier statsminister Erna Solberg

Krever oppmøte hos politiet

I den aktuelle perioden hadde hun levert inn deler av søknaden på nett, men ikke levert fullstendig søknad, som gjøres ved oppmøte hos politiet.

– Det er ikke alle au pairer som fysisk leverer søknad til politiet før de flytter inn, sier Natalia Ravn-Christensen i au pair-byrået Energy Au Pair til VG.

– Det er ofte kø hos politiet, men det bør ikke være sånn at au pairen skal være avhengig av politiets kapasitet, sier hun også.

Energy Au Pair opplyser at dette er den første saken i sitt slag byrået har vært borti, altså hvor au pairen er blitt sendt ut av landet for å ha flyttet inn før søknaden var fullført.

Les også

LES OGSÅ: Opposisjonen om au pair-saken: – Det fremstår ikke som heldig

Tror på regelendring

Nå håper byrået at reglene kan endres.

– Jeg håper at reglene endres til at au pairen kan jobbe fra dagen hun leverer søknaden online. Da har hun kontrakten og alle formaliteter på plass, og vil ikke være avhengig av når politiet har tid, sier Ravn-Christensen til VG.

Les mer om

  1. Au pair
  2. Jøran Kallmyr