Ingen byrådsavklaring i Oslo

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sier det ikke er skjedd noe nytt i byrådssamtalene i løpet av helgen. MDG utelukker stadig samarbeid med Oslo Høyre.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) håper på en avklaring om byrådssituasjonen tidlig i uken.

Ordføreren har invitert Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg, til en samtale mandag.

– Så tar vi det derfra, sier Borgen.

Rygg ba før helgen om mer tid til å vurdere situasjonen. Hva som nå skjer videre, er avhengig av hvilke signaler Rygg gir mandag, opplyser Borgen.

– Jeg sa før helgen at jeg håper på å kunne komme med en avklaring i begynnelsen av uken som kommer, sier hun.

– Vi tar den tiden vi trenger, men håper på en avklaring så snart som mulig.

Bakteppet for prosessen er bystyrets mistillitsvotum mot byråd Lan Marie Berg (MDG), som onsdag resulterte i at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kunngjorde hele byrådets avgang.

Til tross for avgangen er det ventet at Johansen vil ende opp med å danne et nytt byråd med de samme partiene – Ap, SV og MDG. Berg vil derimot ikke komme tilbake.

Mistilliten ble begrunnet med at byråd Berg ventet for lenge med å informere bystyret om en milliardsprekk for Oslos nye reservevannløsning.

Byrådspartiene har avvist mistilliten som grunnløs.

MDG utelukker samarbeid med Høyre i Oslo

Sirin Stav, som leder Oslo MDGs bystyregruppe, informerte søndag gruppeleder Anne Haabeth Rygg i Høyre om at MDG ikke ønsker noe samarbeid med Høyre i Oslo.

Sirin Stav, leder av MDGs bystyregruppe, står fast ved at MDG ikke ønsker noe samarbeid med Høyre i Oslo.

Stav ga den samme beskjeden til ordfører Marianne Borgen (SV) før helgen, opplyser byrådssekretær for miljø og samferdsel Stian Bjørnøy (MDG).

– Et samarbeid med Høyre og Frp i Oslo er helt uaktuelt. Både i Oslo og regjering har Høyre kjempet mot mye av den grønne politikken vi har ført i Oslo de siste årene, sier Sirin Stav.

– I 2019 stilte vi til valg på at vi ville fortsette samarbeidet med Ap og SV, og det står vi fortsatt ved. Vi har et godt samarbeid som har gjort byen grønnere og bedre å bo i, og vi har store planer for tiden fremover. Vi er klare til å ta ansvar for at byen skal få et nytt rødgrønt byråd så snart som mulig, sier hun videre.