Politikk

Overgrepssak mot KrF-politiker gjelder fire barn

Overgrepssaken mot en kommunestyrerepresentant fra Kristelig Folkeparti i Hordaland omfatter fire barn, opplyser politiet.

Illustrasjonsfoto.
  • NTB

– Han er siktet for seksuell handling og seksuelt krenkende atferd overfor barn. Fire barn er registrert som fornærmede i saken, sier politiadvokat Inger Lise Høyland i Vest politidistrikt til VG.

Det var Bergens Tidende som først omtalte overgrepssaken torsdag. Den siktede mannen selv har tilstått forholdene, også overfor avisen.

  • Partikollega: – Det kom som lyn fra klar himmel

– Jeg har lagt alle kortene på bordet overfor politiet og beklager sterkt det som har skjedd. Jeg beklager overfor dem som har vært utsatt for dette. Jeg tar det forferdelig tungt og har søkt hjelp, sier mannen til avisen.

Politikeren har ikke vært varetektsfengslet. Politiet har ransaket hjemmet hans og gjort databeslag. Etterforskningen i saken startet i vår etter at barna selv fortalte foreldrene sine om hva de hadde blitt utsatt for. Overgrepene skal ha skjedd over flere år.

Hordaland KrF bekreftet torsdag at den sentrale ledelsen i partiet er orientert om saken. Den lokale partilederen på stedet har rådet mannen til å søke permisjon fra vervet som kommunestyrerepresentant.