Politikk

Tidligere stortingspresident unnlot å opplyse om boligen i Ski

I 2017 ble Eva Kristin Hansen spurt om hun pendlet til et annet sted enn der hun var skattemessig bosatt. Det var i Trondheim. En hittil ukjent e-post viser at hun unnlot å opplyse om huset i Ski.

Eva Kristin Hansen, tidligere stortingspresident.
  • Åshild Langved
    Journalist
  • Vegard Venli
    Journalist
  • Sigrid Gausen
    Journalist

Eva Kristin Hansen (Ap) har trukket seg som stortingspresident. I forrige uke ble det avslørt at hun i tre år fikk gratis bolig fra Stortinget selv om hun delvis bodde i Ski utenfor Oslo. Hun var folkeregistrert på hybel hos partifelle Trond Giske i Trondheim.

Den siste uken har Stortingets administrasjon og Hansen stått mot hverandre. Direktøren mener hun ikke skulle hatt pendlerbolig, fordi hun disponerte en bolig under fire mil fra Stortinget. Hansen hevder hun ikke har fått vite hvordan reglene praktiseres.

Nå dokumenterer en hittil ukjent e-post hva Hansen svarte da hun ble spurt hvor hun pendlet til.

I februar 2017 ba administrasjonen henne svare på om hun hadde en egen bolig på hjemstedet. De spurte også om hun pendlet til en annen adresse enn denne. Det siste svarte ikke Hansen direkte på.

– Jeg har bolig i Trondheim som jeg disponerer fullt og helt, skrev hun og nevnte ingenting om tomannsboligen i Ski.

Her er e-post korrespondansen:

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.