Politikk

- EU-tilhengere er landsforrædere

Det vil være statskupp og landssvik å føre Norge inn i EU. Det mener lederen for Nei til EU i Finnmark.

-Vi har en EU-tilpasning i dagens samfunn som rammer oss over hele fjøla. Daglig blir vi frarøvet makt og innflytelse gjennom EØS-avtalen og nye regelverk som tres ned over hodet på oss, sier Cecilie Hansen til NRK Finnmark. Hansen er leder for Nei til EU i Finnmark, og er spesielt kritisk til det manglende engasjementet i Nord-Norge.

— Vi er nødt til å vekke befolkningen opp, sånn at de ser og skjønner hva som er i ferd med å skje, sier hun til NRKs lokalkontor i Finnmark.

Utredning

EU-motstanderen Jarl Hellesvik har laget en syv sider lang utredning om Grunnloven og EU, der han slår fast at norsk medlemskap i EU krever en grunnlovsendring.

  • Når folk har diskutert dette med meg, sier de at tilhengerne kan velge å se bort fra Grunnloven. Hvis de gjør det, er det per definisjon som et statskupp å betrakte, sier Hellesvik.

Kritiserer ordbruken

EU-motstandernes ordbruk får liten støtte hos Arne Dag Isaksen, som er ordfører i Loppa og med i Kysten inn i EU. - Jeg har ingen forhold til begrep som forræderi og statskupp; det hører med i en annen verden og i andre tider enn Norge i 2004, sier Loppa-ordføreren til NRK.

(Aftenpostens nettutgave)

<b>Utenfor.</b> Det er delte meninger om det er lurt av Norge fortsatt å stå utenfor EU.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk