Politikk

DNB utsetter Panama papers-svar til sommeren

DNB vil først om flere måneder svare på oppfølgingsspørsmålene som Næringsdepartementet har hatt til bankens redegjørelse om virksomheten i Luxembourg.

Konsernsjef Rune Bjerke og DNBs styreleder Anne Carine Tanum fotografert under DNBs generalforsamling i vår. Foto: Bjørge, Stein

  • Ntb

Styret i DNB leverte en redegjørelse til Nærings— og fiskeridepartementet om saken 11. april, men næringsminister Monica Mæland (H) var ikke fornøyd og krevde svar på flere spørsmål.

Nå forteller kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNBtil Dagens Næringsliv at svaret først kan ventes «til sommeren en gang».

Venter på gjennomgang fra advokatfirma

Årsaken er at styret har satt i gang en ekstern gjennomgang av saken, et oppdrag som er gitt til advokatfirmaet Hjort.

— Vi fikk to parallelle prosesser som henger tett sammen, og da var det mest fornuftig å samkjøre dem. Flere av spørsmålene fra vår største eier blir enklere å svare på etter at Hjort har undersøkt saken og snakket med alle involverte, sier Midteide til avisen.

Dette betyr at svaret til Næringsdepartementet kan ventes «til sommeren en gang», opplyser Midteide.Les også: Else Bugge Fougner i Advokatfirmaet Hjort er venninne av DNBs styreleder Anne Carine Tanum:

Les også

Advokatfirma i dobbeltrolle etter DNB-avsløringer – ba venninne om bistand

— Fremstår som underlig

— Hjort kommer til å bruke noen måneder på arbeidet sitt. Når de har lagt frem sine resultater for styret, har vi også den kunnskapen vi trenger for å besvare alle spørsmålene fra NFD på en god måte, sier han.

Leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp), reagerer på meldingen.

— Det fremstår som underlig, all den tid departementets spørsmål går på faktiske forhold. Det bør det være mulig å gi et svar på uten ekstern bistand. Dette mener jeg ikke statsråden bør godta, skriver Pollestad i en SMS til Aftenposten.

Næringsminister Monika Mæland har ikke svart på Aftenpostens henvendelse mandag kveld.

Bakgrunnen for saken er Panama Papers-avsløringene om at DNB gjennom sin avdeling i Luxemburg i flere år hjalp kunder med å sluse penger til skatteparadiset Seychellene.

  • Forrige uke ble det kjent at DNB må kalle inn til ekstraordinær generalforsamling 13. juni fordi gjenvalget av Anne Carine Tanum som styreleder tidligere i vår skjedde i strid med vedtektene.
    Les mer om spørsmålene næringsministeren vil ha svar på:
  1. Les også

    Mæland ber om flere svar fra DNB - Stortinget ber om svar fra Mæland

Les mer om

  1. Panama Papers
  2. Politikk