Politikk

Rådmann i Trondheim får ikke lenger kalle seg «mann»

Bystyret i Trondheim har gått bort fra den kjønnede tittelen rådmann til å heller bruke tittelen kommunedirektør.

Morten Wolden skal ikke lenger kalles rådmann, men kommunedirektør. Han sier til Adresseavisen at han lover å bruke opp visittkortene med den gamle tittelen på før han kjøper nye, men sier skiltet utenfor kontoret nå må byttes ut.
  • NTB

Rådmann Morten Wolden er dermed blitt til kommunedirektør Morten Wolden, skriver Adresseavisen.

Avviklingen av rådmannen, som tittel og begrep, skjedde på bystyremøtet torsdag. Selv om tittelinnehaveren selv er uanfektet, ble det temperatur blant politikere da rådmannen falt, skriver avisen.

Stillingstittelen «kommunedirektør» er kjønnsnøytral og benyttes gjennomgående i ny kommunelov. I innstillingen het det at rådmannen foreslår at stillingstittelen til den øverste lederen av administrasjonen blir kommunedirektør ved ikrafttredelse av ny kommunelov.

– Jeg er absolutt ikke opptatt av tittel, men det er vel lurt at jeg har samme tittel som de andre lederne. Jeg har vært rådmann ganske lenge, så jeg skal innrømme at det blir litt rart. Og så må politikere omstille seg. Rådmannen er jo mye mer enn meg. Navnet på hele institusjonen endrer seg nå, sier kommunedirektør Morten Wolden.

Les mer om

  1. Trondheim
  2. Ledere