Norge gir en halv milliard i avskogingspremie til Indonesia

Norge vil for første gang betale inntil 530 millioner kroner for at Indonesia, som har verdens tredje største regnskog, har redusert avskogingen i landet.

– Dette er gode nyheter for Indonesia, for verden og for vårt partnerskap, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Norge og Indonesia feirer i år 70 år med diplomatisk samarbeid, og har de siste ti årene samarbeidet om å redusere det asiatiske landets utslipp fra avskoging og ødelagte torvmyrer.

En fersk rapport viser at Indonesia har redusert utslippene med omtrent 17 millioner tonn CO2, som tilsvarer en tredel av Norges årlige utslipp.

– Dette er gode nyheter for Indonesia, for verden og for vårt partnerskap. Indonesia har nå alle muligheter til å fortsette å levere ytterligere redusert avskoging, og vi er glade for å gjøre de første resultatbaserte utbetalingene og gå inn i en ny fase av partnerskapet, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Dersom Indonesia fortsetter å levere resultater de neste årene, og oppfylle løftet sitt fra 2010, kan utbetalingene bli så mye som seks milliarder kroner.