Ap-nestlederen fikk inntil 10.500 kroner i månedlige leieinntekter mens hun hadde gratis pendlerbolig

Ap-nestleder Hadia Tajik fikk mellom 8500 og 10.500 kroner i månedlig leieinntekt fra de to leilighetene hun eide mens hun hadde skattefri pendlerleilighet.

Hadia Tajik (Ap) gikk fredag av som arbeids- og inkluderingsminister. Hun fortalte om beslutningen på en pressekonferanse torsdag.

Overfor VG bekrefter hun at regnestykket etter hvert gikk i pluss for begge leilighetene hun eide. Det dreier seg om en leilighet i utkanten av Sandnes, som Tajik kjøpte høsten 2007 og solgte sommeren 2010, samt en leilighet i Stavanger hun kjøpte med broren vinteren 2008 og solgte seg ut av vinteren 2010.

Hele leiligheten i Sandnes og en hybeldel i leiligheten i Stavanger ble leid ut.

– Leieinntektene mine ser ut til å ha ligget mellom 8500 kroner og 10.500 kroner i måneden. Etter at utgifter var betalt, ga det et lite overskudd som økte etter hvert som fellesgjelden gikk ned, skriver Tajik i en epost til VG.

Tajik har på ulike tidspunkter vært folkeregistrert i begge disse leilighetene, ifølge VG. Hun vil ikke svare klart ja eller nei på om hun hadde konkrete planer om å bo i noen av disse leilighetene, men sier hun burde folkeregistrert seg hos foreldrene hele veien.

– Jeg hadde ikke noen annen plan enn at dette er min leilighet, og her skal jeg bo, og så bodde jeg ikke der. Jeg bodde hos foreldrene mine. Jeg hadde gjort meg selv en tjeneste ved å bare være folkeregistrert hos foreldrene mine hele veien, sier Tajik.

VG avslørte hvordan Ap-nestleder Hadia Tajik (Ap) fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Tajik beklaget, men sier hun hadde rett på skattefri pendlerbolig fordi hun pendlet hjem til barndomshjemmet i Rogaland og hadde boligutgifter der.

Torsdag gikk hun likevel av som arbeids- og inkluderingsminister i kjølvannet av saken, men hun fortsetter som nestleder i Arbeiderpartiet.

Ap-statsråd Bjørnar Skjæran overtar midlertidig ansvaret for Arbeids- og inkluderingsdepartementet etter Tajiks avgang.