Politikk

17 vil bli direktør på Stortinget

Tidligere statssekretær for Ap og administrerende direktør i statens Lånekasse, Marianne Andreassen (56), er en het kandidat til å overta som direktør på Stortinget.

Marianne Andreassen, administrerende direktør i Lånekassen og sterk søker til å bli Stortingets direktør.
  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask
    Journalist

Stortingets byggeskandale førte til skifte av stortingspresident og at Stortingets direktør Ida Børresen gikk av før hennes åremål gikk ut.

Nå har 14 menn og tre kvinner søkt direktørjobben som innebærer et ansvar for å sluttføre Stortingets byggeprosjekt som har gått på en kjempesprekk.

Les også: Her er hele søkerlisten

Stillingen var allerede utlyst da Børresen trakk seg i februar, men søknadsfristen ble forlenget. Hele 17 personer har søkt, men én person peker seg ut. Det er administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen.

Andreassen hadde fra 1991 til 1999 ulike politiske rådgiverstillinger. Fra 1993 til 1997 var hun statssekretær for Arbeiderpartiet, for to handelsministre og to finansministre. Hun ble deretter seniorøkonom Gjensidige NOR før hun i 2000 ble konserndirektør i Sparebank

Andre søkere er Stig Hauge Bendiksen (48), som i dag er administrasjonsdirektør i Konkurransetilsynet, Fredrikke Næss (47), direktør for Grand Hotel i Oslo, og Gunnar Selvik (54) som i dag jobber som administrativ leder for Efta-domstolen i Luxembourg.

For en uke siden ble Tone Wilhelmsen Trøen valgt til stortingspresident, og i løpet av våren skal Stortinget ansette ny direktør. Dersom Andreassen får stillingen, vil både Stortingets administrasjon og presidentskap være ledet av en kvinne.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.