Politikk

Ap sikrer kommunal vindkraft-makt

Arbeiderpartiet sikrer at kommunene får avgjørelsesmyndighet i søknader om nye vindkraftverk. Søknadene skal nå behandles etter plan- og bygningsloven.

Arbeiderpartiet sikrer at kommunene får avgjørelsesmyndighet i søknader om nye vindkraftverk. Vindmøllene på bildet står i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB

Arbeiderpartiets stortingsgruppe støtter kravet om at søknader om nye vindkraftverk skal behandles etter plan- og bygningsloven. Dermed er det flertall på Stortinget for at kommunene får avgjørelsesmyndighet i disse sakene, skriver Bergens Tidende.

I dag behandles vindkraftsaker etter energiloven, og dermed er det staten som har siste ord. Nå skal fremtidige vindkraftverk reguleres etter plan- og bygningsloven.

– Det vil kunne gi langt bedre prosesser i fremtiden, sier Ruth Grung (Ap), saksordfører for stortingsmeldingen om vindkraft.

Det har vært stor motstand mot bygging av vindkraftverk i flere kommuner.

Etter det avisen erfarer, pågår det nå også forhandlinger mellom regjeringspartiene og Frp om et nytt konsesjonssystem for vindkraft.

Les også

  1. Stormen på øya: Kampen mot møllene

  2. Himmel og hav, skal oppdrettsanlegget ligge midt i verdensarven?

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Vindkraft
  2. Energi