Politikk

Innspurt i budsjettforhandlingene

– Det er alltid ting å avklare til siste slutt, men det ser ut som vi kan få en god løsning, sier Frps forhandler Hans Andreas Limi.

Budsjettforhandlingene starter igjen mandag morgen etter det komitéleder Hans Olav Syvertsen (KrF) karakteriserte som «veldig god arbeidsdag med god progresjon» søndag.
  • Stine Barstad
    Journalist
  • NTB

– Vi ser konturene av noe som kan bli veldig bra nå, sa finanskomiteens leder, KrFs Hans Olav Syversen etter en time med budsjettforhandlinger mandag morgen.

Fristen for å bli ferdig er satt til klokken 15.30.
Forhandlingene om revidert budsjett mellom regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF har pågått gjennom helgen. Partene møttes igjen mandag morgen, og forhandlet i rundt en time før de igjen gikk hver til sitt.

De er enige om å møtes igjen kl 13 for den siste finpussen på budsjettet.

Mer penger til krisekommuner

Økte tiltak mot arbeidsledigheten har dominerte budsjettsamtalene, ifølge partene.

Aftenposten skrev søndag kveld at partene har blitt enige om et ekstraordinært tilskudd til vedlikehold i kommuner med arbeidsledighet over en viss grense.

Bevilgningen skal etter det kilder sier til Aftenposten være etter mønster fra tiltak som ble brukt under finanskrisen i 2009.

Penger til Rygge?

Partiene utelukker ikke at det også kan komme tiltak til Rygge-regionen i Østfold dersom Rygge flyplass blir lagt ned.

Forhandlingene ble brutt før helgen etter at flere medier skrev at Frp under sitt gruppestyremøte i Stortinget onsdag hadde fattet vedtak om å få fjernet flypassasjeravgiften i forhandlingene om revidert.

Vanskelig å finne penger

Også i tidligere budsjettforhandlinger har de fire partiene slitt med å komme til enighet og måttet forhandle langt på overtid. Høyres Svein Flåtten sier det aldri før har vært så vanskelig å finne inndekning i budsjettet.

– Budsjettene er trangere, statens inntekter faller, så det er ikke bare å hente ut penger som tidligere, sier Flåtten.

  • For deg som lurer: Hva er egentlig revidert nasjonalbudsjett?
  • Trodde du Ryanair skulle slutte å fly fra Rygge?

(©NTB)

Les mer om

  1. Kristelig Folkeparti (KrF)
  2. Hans Olav Syversen