Politikk

Listetopp i Partiet De Kristne går av etter Utøya-innlegg

En lokal listetopp for Partiet De Kristne i Sogn og Fjordane har meldt seg ut på oppfordring fra partiledelsen etter et kontroversielt Facebook-innlegg om Utøya-terroren.

Vigdal la ut et bilde med Jonas Gahr Støre, Eskil Pedersen og et «Boikott Israel»-banner og en tekst som kan oppfattes som en rettferdiggjøring av terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • NTB

Forrige torsdag la Reinert Vigdal ut et bilde av tidligere AUF-leder Eskil Pedersen og Ap-leder Jonas Gahr Støre foran et banner med teksten «Boikott Israel», melderNRK.

Bildet ble tatt på Utøya kort tid før angrepet 22. juli, og Vigdal hadde utstyrt innlegget med teksten:

«Denne reklamen var det Utøya-ungdommen presenterte like før ABB trådde inn i manesjen. Er det noe merkelig at ABB ville ha vekk dette?»

Partiet De Kristne tok umiddelbart avstand fra Vigdals innlegg.

– Jeg ga ham friheten til å melde seg ut selv. Hvis noen legger ut noe på Facebook som kan forsvare det Anders Behring Breivik gjorde, har de ingenting i partiet vårt å gjøre, sa fylkesleder Bjørg Sølvi Refvik i Partiet De Kristne Sogn og Fjordane. Refvik bekrefter at Vigdal har meldt seg ut av partiet, og Facebook har slettet innlegget. Utøya-overlever Torbjørn Vereide (Ap) sier han blir «forbannet» av innlegg som det Vigdal la ut.

Det tok flere dager før Vigdal svarte på NRKs henvendelse om saken, og da viste han til fylkesleder Refvik.

Interessert i politikk? Hør podkasten Aftenpodden. Last ned i Itunes/podcastspiller, eller lytt her med et klikk:

Les også

  1. Hun overlevde Utøya: - Jeg har det så bra, men av og til er det verre enn noen gang...

  2. Meldingene fra Utøya

Les mer om

  1. AUF
  2. Utøya