Frp har nedsatt granskingsutvalg i Birkedal-saken

Et internt utvalg på åtte personer skal granske Frp-ledelsens håndtering av Birkedal-saken. Resultatet blir ikke offentliggjort før etter valget.

FrP vil nå selv granske Birkedal-saken. FOTO: SCANPIX

Fredag besluttet Fremskrittspartiets landsstyre å sette ned et granskningsutvalg på åtte personer som skal undersøke partiets håndtering av siktelsene mot Trond Birkedal, melder VG Nett.

Frp kaller utvalget for «Utvalg for evaluering av organisatoriske og etiske retningslinjer». Utvalget ledes av stortingsrepresentant og leder for Akershus Frp, Kari Kjønaas Kjos.

– Vi skal se på om det bør gjøres endringer i det interne regelverket, og vi skal også gjennomgå partiets håndtering i lys av den siste tids hendelser, sier Kjos.

Rapporten offentliggjøres etter valget

Opprinnelig var det planlagt at granskingsrapporten skulle offentliggjøres i juni, i god tid før valget. Nå har partiledelsen bestemt seg for at rapporten ikke skal offentliggjøres før etter høstens kommune— og fylkestingsvalg.

– Jeg er glad for at vi nå har mer tid. Det er et omfattende arbeid som skal gjøres, og vi trenger den tiden vi har fått nå. At rapporten ikke blir klar før etter valget, er tilfeldig, sier Kjos.

Frps tidligere ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, er siktet for utuktig atferd og seksuell omgang med mindreårige.