Politikk

Bompengeliste er tredje størst i Bergen

Folkeaksjonen nei til mer bompenger får tredje størst oppslutning på en meningsmåling i Bergen fem måneder før høstens valg.

Det har vært flere protestaksjoner mot bomringen i Bergen, og en protestliste mot bompenger er nå tredje størst på en meningsmåling i byen. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

 • NTB

Bare noen dager etter at Bergens ytre bomring ble satt i drift, svarer en sjettedel av byens innbyggere at de vil stemme på protestlisten, skriver Bergens Tidende.

– Dette er helt ekstremt, men jeg kan ikke ta helt av. Jeg har fantasert om slike tall, men jeg hadde vel tenkt at fremgangen skulle komme litt mer gradvis, sier Trym Aafløy, som leder for Folkeaksjonen nei til mer bompenger. Han minner om at det går opp og ned i politikken.

Med et byks på 10 prosentpoeng til 16,9 prosent er listen tredje største på partibarometer for vestlandshovedstaden. Bare Høyre og Ap med henholdsvis 24,1 prosent (-5,2) og 22,8 prosent (-0,7) er større på målingen, som er gjennomført av Respons Analyse etter at de 15 nye bomstasjonene åpnet.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Blant menn i Bergen er nå bomlisten større enn Ap. Bare ordene vrenger seg i munnen min, det er så annerledes. Jeg har ikke opplevd noe sånt før, sier avisens valgekspert, Johan Giertsen.

SV ligger på 10 prosent, ned 0,5, mens Rødt går frem 0,6 til 5,6 prosent. MDG går frem 1,1 til 4,5 prosent. Sp går ned 1,7 til 4,7, mens venstre faller 0,8 til 3,1. KrF går frem 0,4 til 2,7 prosent, og Frp faller 3,1 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Meningsmålinger
 2. Bergen
 3. Politikk

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Katastrofetall for Frp i ny måling. MDG er større, og Bompengepartiet fosser frem.

 2. NORGE

  Bompengepartiet og MDG gjør det skarpt i Oslo

 3. POLITIKK

  FNB har mistet tre av fire velgere i Bergen

 4. POLITIKK

  Protestparti mot bompenger nest størst på måling i Bergen: - Et politisk jordskjelv

 5. POLITIKK

  Ap stuper i det nye Vestland-fylket

 6. NORGE

  TV 2: Bompengepartiene har doblet oppslutning på én måned