Politikk

KrF krever at Regjeringen beklager i Stortinget etter Listhaug-innlegget

KrF-leder Knut Arild Hareide mener regjeringen må beklage i Stortinget etter Sylvi Listhaugs Facebook-utspill og måten det er håndtert på.

KrF- leder Knut Arild Hareide mener regjeringen – ved ansvarlig statsråd Jan Tore Sanner – må beklage i Stortinget etter terror-utspillet på Facebook. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

Det er imidlertid ikke justisminister Sylvi Listhaug (Frp) selv KrF krever beklagelse fra. Det er snarere statsråden som har det formelle ansvaret for lovforslaget om å endre statsborgerskapsloven, nemlig kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), melder NRK.

– Det er naturlig for KrF å ta opp regjeringens kommunikasjon i denne saken. Jeg vil be ansvarlig statsråd beklage den kommunikasjonen som regjeringen har utvist i denne saken ved Listhaugs publisering på Facebook, sier Hareide til kanalen.

Innlegget til Listhaug, hvor hun kritiserer Arbeiderpartiet for å sette hensynet til terrorister over nasjonens sikkerhet, har fått voldsom oppmerksomhet de siste dagene. Presset mot statsminister Erna Solberg (H) om å ta tydeligere grep har økt.

KrF var tidlig ute med kritikk av innlegget. Ettersom stortingsflertallet vipper med partiet, har det vært knyttet spenning til hvordan de ville følge saken videre.

– Det ryddige vil være å be om en beklagelse når selve saken kommer til behandling i Stortinget på torsdag og ansvarlig statsråd Jan Tore Sanner er til stede, sier Hareide.

 • Her skriver Trine Eilertsen om «Solbergs grove feilvurdering»

Les mer om

 1. Sylvi Listhaug
 2. Erna Solberg
 3. Arbeiderpartiet (Ap)
 4. Kristelig Folkeparti (KrF)
 5. Fremskrittspartiet (Frp)

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Presset Listhaug fra Stortingets talerstol: Jeg gir en uforbeholden unnskyldning

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Sylvi Listhaug: «Det var verken min mening eller hensikt å såre noen»

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Solberg etter Listhaugs innlegg: – Jeg vil si unnskyld på vegne av Regjeringen

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Her forlater Sylvi Listhaug krisemøtet hos Erna Solberg

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Dette sier aviskommentatorene etter Listhaugs opptreden i Stortinget

 6. NORGE
  Publisert:

  Listhaug mistet ansvar for fremmedkrigerne – likevel fronter hun saken i mediene