Politikk

Jensen venter tøffe forhandlinger med Venstre

Frp-leder Siv Jensen gir ingen garantier for at de blir enige med Venstre i de kommende regjeringsforhandlingene, men lover å gi det et forsøk.

Siv Jensen, Erna Solberg og statsministerens mann Sindre Finnes under nobelprisutdelingen søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

– Frp er rede til å starte forhandlinger med Høyre og Venstre, slo partilederen fast overfor NTB på vei ut fra nobelseremonien i Oslo rådhus søndag ettermiddag.

Lørdag ble det klart at Venstre går i forhandlinger om å gå inn i regjering sammen med Høyre og Frp.

Hun kan ikke garantere at forhandlingene fører til at det blir en trepartiregjering på nyåret, men gir en indikasjon på hva Frp ønsker å få ut av dem:

– For oss handler dette om politikk. Det er mange store og viktige spørsmål for oss når det gjelder en eventuell ny regjeringsplattform. Det kommer til å handle om å bygge landet videre, det kommer til å handle om infrastruktur, om eldreomsorg, en streng, men rettferdig innvandringspolitikk og skatte- og avgiftspolitikk, sier Jensen, før hun fortsetter:

– Men det er jo sånn at dette kommer til å bli krevende. Det er stor avstand på noen områder, og så er det mindre avstand på andre. Men i forhandlingene er vi rede til å forsøke.

Partilederen nevner ikke konkrete eksempler på hva som kommer til å bli krevende, men trekker frem flere områder der Høyre, Frp og Venstre har relativt like synspunkter.

– Vi har et ganske offensivt felles syn på enkeltmennesket og på det å forenkle og avbyråkratisere. Vi har også troen på små og mellomstore bedrifter og selvstendig næringsdrivende, noe som forener oss på en veldig positiv måte, sier Jensen.

Hun understreker også at hun har landsstyret i ryggen når det gjelder å gå inn i forhandlinger, og at det er landsstyret som vil ta stilling til et eventuelt fremforhandlet resultat.

Flere er kritiske i Venstre

Flere sentrale Venstre-medlemmer sier de er skuffet over landsstyrets beslutning om å gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet.

Det blir ingen fest denne lørdagskvelden, slo Ivar Bergundhaugen, Venstres gruppeleder i Kristiansand, fast overfor Fædrelandsvennenetter at det ble kjent at Venstre vil gå inn i regjeringsforhandlinger.

Venstre-leder Trine Skei Grande uttalte lørdag at hun ville jobbe for en rausere regjering, og dra den inn mot sentrum. Men Bergundhaugen tviler på i hvilken grad det lar seg gjøre.

– Jeg vil også jobbe for at regjeringen blir grønnere og rausere. Men hva mer er det vi vil få på kjøpet? Og hvor mye grønnere og rausere er det mulig å gjøre Amundsen, Listhaug og Sandberg, sa han til avisen.

NB! Trine Eilertsen legger hver uke ut podkasten Aftenpodden: Har du spotify? Følg denne lenken. Ellers kan du gå inn i podkast-appen på telefonen din, søk på Aftenpodden, lytt og abonner. Bruker du Iphone? Følg denne lenken.

Les mer om

 1. Siv Jensen
 2. Venstre (V)

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Går i regjeringsforhandlinger:

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Siste om ny regjering: Frp enstemmig for å ta Venstre inn i regjeringen

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Regjeringsforhandlingene: Dette er de blitt enige om

 4. NORGE
  Publisert:

  Venstre-ledelsen dypt splittet om regjering

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Venstre-lederen advarer Frp

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Grande rigger Venstre for skjebnehelgen