Politikk

Støre: – Har ikke tall på hvor mange frister som er brutt

– Både formelle og uformelle frister er brutt. Forskjellen mellom de fire borgerlige partiene viser seg å være for stor, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kommentar til budsjettkrisen.

Støre møtte pressen onsdag ettermiddag.
  • NTB

– Forskjellen mellom de fire borgerlige partiene viser seg å være for stor, sier Støre i en kommentar til budsjettkrisen.

– Jeg legger til grunn at fire partier har ansvar for å legge fram et budsjett og få det gjennom Stortinget, slik at det er sikkerhet for hva vi har å forholde oss til i januar, fortsetter Ap-lederen.

Ultimatum

Støre sier det er alvorlig at statsbudsjettet ikke er avklart, og at dette er statsminister Erna Solbergs (H) ansvar.

– Dette viser at en mindretallsregjering ikke bør legge fram ultimatum til sine partnere i Stortinget, sier Støre og legger til at han undrer seg over at spørsmålet om den såkalte bilpakken ikke var avklart mellom de fire borgerlige partiene tidligere.

  • Bakgrunn: KrF bryter ut av budsjettforhandlingene med Regjeringen
  • Venstre har brutt budsjettforhandlingene

Kort tid etter det ble kjent at også Kristelig Folkeparti (KrF) brøt forhandlingene om statsbudsjettet, innkalte Solberg samarbeidspartiene til et nytt møte.

– Det er viktig å få på plass et budsjett, men hvorvidt det kommer opp nye ting som gjør det mulig å løse opp en situasjon som tydeligvis var så fastlåst at de ønsket å bryte, gjenstår å se, sier Støre.

Neste valg

På spørsmål om Støre og Arbeiderpartiet står klar til å overta dersom det blir nødvendig, svarer Ap-lederen at han forholder seg til at statsministeren og regjeringspartiene har ansvaret for å få budsjettet på plass.

– Arbeiderpartiet er klar til å overta, og det skal vi gjøre etter å ha vunnet et valg, sier Støre.

Les også

  1. Erna Solberg etter møte med Venstre og KrF: – Svært krevende

  2. Bondevik: – Frp har satt sin regjeringssjef i en ganske håpløs situasjon

  3. Venstre og KrF brøt budsjettforhandlingene - hva skjer egentlig nå?

  4. KrF bryter ut av budsjettforhandlingene med Regjeringen

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Jonas Gahr Støre
  2. Kristelig Folkeparti (KrF)