Hadia Tajik trekker seg som nestleder i Ap

Først gikk hun av som statsråd. Nå er Hadia Tajik ute av ledelsen i Arbeiderpartiet.

Aps Hadia Tajik.

Hadia Tajik går av som nestleder i Arbeiderpartiet. Det bekrefter Statsministerens kontor (SMK) overfor Aftenposten. Dagens Næringsliv omtalte saken først.

Erkjenner feil

Tajik har meddelt dette i et brev til Aps sentralstyre søndag kveld, ifølge avisen. Bakgrunnen er VGs avsløringer rundt Tajiks bruk av pendlerboliger.

  • VG har avslørt at hun fikk skattefri pendlerbolig i 2006 etter å ha levert en leiekontrakt hun aldri brukte, for å dokumentere at hun hadde boligutgifter.
  • Dagbladet har avslørt at Tajik har eid to boliger i samme tidsrom som hun hadde gratis pendlerbolig.
  • Aftenposten har avslørt at det er uklart om Tajik hadde krav på pendlerbolig gjennom tre måneder i 2019.

«Jeg erkjenner at jeg har gjort både feil og feilvurderinger», skriver Tajik i brevet, ifølge DN.

Helomvending

– Jeg erkjenner og ser at mine handlinger også påfører mine partifeller og partiorganisasjonen både en belastning og skuffelse. Det er mitt ansvar. Jeg ber om unnskyldning for det. Og jeg er kommet til at jeg vil trekke meg som nestleder, sier Tajik i en kommentar Statsministerens kontor har sendt Aftenposten.

Onsdag gikk Tajik av som arbeids- og sosialminister. Da var hun klar på at hun ønsket å fortsette som nestleder. Nå later hun altså til å ha ombestemt seg.

– Jeg har nå gått tilbake til Stortinget. Jeg vil jobbe hardt for best mulig gjennomslag for partiets politikk og bidra til partiorganisasjonen vår. Det ser jeg frem til, sier Tajik.

Støre: Forståelse for beslutningen

Partileder og statsminsiter Jonas Gahr Støre sier i en uttalelse at han har forståelse for beslutningen.

– Jeg vil takke Hadia for den store innsatsen hun har lagt ned i en årrekke som nestleder for partiet, og jeg vil takke henne for det nære samarbeidet vi har hatt, sier han.

– Jeg er glad for at Hadia ønsker å fortsette jobben for Arbeiderpartiet og vår politikk fra Stortinget, legger han til.