Politikk

Frp er mindre enn Senterpartiet i ny måling

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 10,1 prosent i en måling TV 2 har gjennomført. Det er det laveste partiet har på tre år og lavere enn Senterpartiet.

Det går nedover med oppslutningen for Fremskrittspartiet og partileder Siv Jensen på siste meningsmåling TV 2 har fått utført. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fremskrittspartiet går tilbake 2,3 prosentpoeng fra forrige måling i juni. Regjeringspartner Høyre får en oppslutning på 26,1 prosent i målingen, fram 1,6 prosentpoeng fra juni og tar sånn sett igjen noe av tapet Frp opplever.

Meningsmålingen har blitt gjennomført av TNS Kantar for TV 2 den siste uken, samtidig som det har stormet rundt fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og hans feriereise til Iran med jobbmobilen i lomma.

Senterpartiet går like mye fram på gallupen som Frp går tilbake og kan notere en oppslutning 13,6 prosent

Regjeringspartner Venstre mister tilhengere og går 0,9 prosentpoeng tilbake. Partiet får en oppslutning på 3,6 prosent og ender således under sperregrensen.

Arbeiderpartiet får styrket oppslutning med 1 prosentpoeng og ender på 24,4 prosents velgeroppslutning. Kristelig Folkepartis oppslutning holder seg uendret på 5,3 prosent mens både SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne må tåle tilbakegang på barometeret. SV har 8 prosent oppslutning, mens Rødt får 5,3 prosent av velgerne. MDG går tilbake hele 0,7 prosentpoeng fra målingen i juni og endre med en oppslutning på 2,5 prosentpoeng.

 1. Les også

  Regjeringen bekrefter: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) deltok offisielt under Irans ambassades feiring av den islamske revolusjonen

 2. Les også

  Tidligere sjef for E-tjenesten ber Sandberg vurdere sin stilling

 3. Les også

  Statsministeren om fiskeriministeren etter Iran-bråket: – Jeg har fortsatt tillit til ham

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Politikk
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Meningsmålinger

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Krisetall for Hareide på ny meningsmåling

 2. POLITIKK

  Senterpartiet puster Høyre i nakken – tar velgere fra Frp

 3. NORGE

  TV 2-måling: Dårligste oppslutning for Frp på 24 år

 4. NORGE

  TV 2: Bompengepartiene har doblet oppslutning på én måned

 5. POLITIKK

  Ap og Frp taper terreng i ny måling

 6. NORGE

  Dårligste partimåling på ti år for Høyre