Politikk

Robert Eriksson vil ikke på Stortinget

Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson ønsker ikke å stå på Fremskrittspartiets liste til stortingsvalget neste høst.

Fremskrittspartiets Robert Eriksson tar ikke gjenvalg til Stortinget i valget neste høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB

Det bekrefter han i et brev til Nord-Trøndelag Fremskrittsparti onsdag, ifølge Dagbladet.

– Dette har vært en svært krevende og vanskelig beslutning, men samtidig en beslutning jeg føler er riktig for både partiet og meg, skriver Eriksson.

Frp-veteranen begrunner ellers avgangen med lysten til å gjøre noe annet i livet enn å drive med politikk etter 27 år i partiet.

Arbeidsledige Robert Eriksson: - Alternativet var å melde meg hos Nav

– Jeg har hatt ulike folkevalgte verv i sammenhengende 20 år, og i en alder av 42 år har jeg fått fire barn. Jeg tenker derfor at dersom jeg skal gjøre noe annet i livet, så er tida inne for det nå, sier han til Dagbladet.

Eriksson sier han er i ferd med å beslutte hva han skal gjøre fremover.

Robert Eriksson var innvalgt på Stortinget for Nord-Trøndelag i periodene 2005-2009 og 2009-2013, da han ledet arbeids- og sosialkomiteen.

Eriksson fikk ikke stortingsplass ved forrige valg, men ble i stedet statsråd i Erna Solbergs (H) Høyre/Frp-regjering.

Robert Eriksson får tre måneder ekstra statsrådlønnCarl I. Hagen mener Listhaug er «den soleklare kandidaten» til å etterfølge Siv Jensen

Les mer om

  1. Robert Eriksson
  2. Nord-Trøndelag
  3. Stortinget