Politikk

Jensens frykt for bilfritt sentrum latterliggjøres på Twitter

Siv Jensens angrepå på et bilfritt sentrum førte til aktivitet blant MDGs-sympatisører på Twitter.

Etter at Frp-leder Siv Jensen karakteriserte bilpolitikken til Oslos nye byråd «som et dårlig mareritt», haglet kommentarene fra MDG og SV mot henne på Twitter.

  • Solveig Ruud
    Solveig Ruud
    Journalist

– Jeg er nesten litt fascinert – tror jeg – over at det fortsatt finnes partier i Norge som gjør alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk, sa Siv Jensen på Frps landsstyremøte søndag formiddag. Hun siktet til Miljøpartiet De grønne.

Jensen omtalte hun den nye Oslobyrådets forslag om et bilfritt sentrum i Oslo som «tåpelig symbolpolitikk».

— Jeg har store problemer med å forstå det, la hun til og kom med et miljøråd til MDG om at dersom man plager folk for mye, endrer de ikke adferd, men de tar igjen.

Jensen nøyde seg ikke med det. Hun karakteriserte summen av flere forslag fra det nye Oslo-byrådet: bilfritt sentrum, rushtidsavgift, flere bomstasjoner og nei til kapasitetsutvidelse på E18 mellom Oslo og Asker som «et dårlig mareritt».

Her kan du få med deg andre temaer som opptok Siv Jensen i dag:

Les også

Må hindre at Norge er et mer attraktivt land enn andre for asylsøkere

SV-politiker: Frp er for sykt farlig luft

Det gikk ikke lang tid etter at Jensen hadde sagt dette, før politikere i Miljøpartiet De Grønne og SV begynte «å ta igjen» på Twitter.

— Frisk luft og plass til mennesker i bysentrum, er et mareritt for Frp – partiet for sykt farlig luft og klimautslipp, tvitret Karin Andersen, stortingsrepresentant for SV.

— Siv Jensen mener bilfritt sentrum er et dårlig mareritt. Hadde det enda vært et godt mareritt, bemerket MDGs bystyremedlem i Oslo, Eivind Trædal. Han er forøvrig kjæresten til MDGs nye byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.

Flere kritikere etterlyste forskjellen på et godt og et dårlig mareritt. Andre mente uttalelsene tyder på at Frp bare har bilvelgere, mens én kommenterte Jensens fascinasjon over partier som vil gjøre livet surt for folk slik:

— Men FrP vil jo gjerne gjøre livet så surt som mulig for innvandrere...

Les også:

Les også

Nürnberg kastet ut bilene for over 20 år siden. Her er rådene de har til Oslo.

— Er det 1. april?

Én mente Jensen er politisk utdatert i miljøsaken, og en annen mente Jensens miljøråd til MDG går ut på at MDG ikke skal bedrive miljøpolitikk – mens én ville «tenne et lys for Siv Jensen og Frp som har det så forferdelig.»

— Siv Jensen gir miljøråd til Miljøpartiet De Grønne. Er det 1. April alt? spurte Kristian Normand, tidligere internasjonal leder i Grønn ungdom.

— Siv Jensen sin oppfordring om at Oslo-folk må ta igjen mot miljøtiltakene, minner litt for mye om oppfordringen om å trenere Syria-vedtaket, mener Pål Thygesen, politisk rådgiver at Miljøpartiet De Grønnes gruppe i Oslo bystyre.

Jensen fikk også angrepet på MDG for «tåpelig symbolpolitikk» i retur.

Les også:

Les også

Her er 9 spørsmål du ikke har turt å stille om bilfritt sentrum

Bellona-hauge: bilfritt sentrum ikke klimatiltak

Mens debatten går mellom Frp, MDGog SV har Fredric Hauge i Bellona i dag advart MDG mot å bruke klimautslipp som argument for et bilfritt sentrum i Oslo.

— Man må være ærlig og heller si: «Dette er et bymiljøtiltak». Det er morsomt å se at de grønne er i posisjon, men MDG må ha et godt faktagrunnlag når de argumenterer for hvor stort klimagrep dette er, uttalte han til Søndagsavisen i NRK i formiddag.

— MDG risikerer å gjøre miljøpolitikk upopulært. Det er koselig med bilfrie gater, men vi må ha faglige begrunnelser for dette. Med tall og fakta. Dere må ikke misbruke klimasaken her, sa han til byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

  • Hør Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Thomas Boe Hornburg diskutere det ferske byrådet i ukens Aftenpodden. Har du Iphone? Abonner via denne lenken.

Les også

  1. Aftenposten mener: Nei til privatbiler i Oslo sentrum

  2. Miljøstatsråd støtter bilfritt Oslo sentrum

  3. Endelig tør vi å satse!

Les mer om

  1. Politikk