Demokratene i Kristiansand i krise: Fem av åtte styremedlemmer har meldt seg ut av partiet

Partiet Demokratene i Kristiansand er i ferd med å rakne fullstendig etter at ytterligere to styremedlemmer har meldt seg ut.

Vidar Kleppe og hans parti Demokratene gjorde et valgskred i Kristiansand. Men nå knaker hele partiet i sammenføyningene etter at fem av åtte styremedlemmer har meldt seg ut. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

I alt har nå fem av åtte styremedlemmer i partiet til den tidligere Frp-politikeren Vidar Kleppe meldt seg ut av Demokratene.

Lørdag sendte styreleder Terje Svendsen en epost til partileder Makvan Kasheikal og meldte seg ut av partiet. Søndag fulgte styremedlem Tore Nygaard etter, skriver Nettavisen.

Årsaken til utmeldingene er misnøye med hvordan de fire som valgte å støtte rødgrønn side i det nye bystyret, er blitt behandlet.

– Jeg trekker meg på grunn av etterspillet. Jeg likte heller ikke at de fire hoppet av, men reagerer på måten de har blitt behandlet på etterpå, sier Svendsen til Nettavisen.

I lokalvalget tidligere i år fikk Demokratene 13,4 prosent av stemmene i Kristiansand og fikk ti representanter i bystyret. På grunn av interne stridigheter meldte fire av dem seg ut i forrige uke. Med deres støtte tok de rødgrønne over makten i sørlandsbyen.

Mandag ble også den kontroversielle Facebook-siden Sørlandsnyhetene fjernet fra Facebook. Mange mener at siden bidro til valgresultatet for Demokratene i Kristiansand.