Politikk

Tirsdag må alle 169 stortingsrepresentantene møte her for å stemme. Det tvinger koronautsatte representanter ut på reise.

Eldre stortingsrepresentanter med underliggende sykdommer har sluppet å møte i Stortinget under koronapandemien. KrFs krav om at bioteknologiloven skal behandles av full sal fører til at mange nå må ta turen til Stortinget tirsdag 26. mai.

KrF vil hindre en liberalisering av bioteknologiloven og har fått gjennomslag for at det blir full stortingssal med 169 representanter til stede når saken behandles tirsdag. Det skjer til tross for at det for tiden av smittevernhensyn bare er 87 representanter til stede under møtestart og votering.
  • Robert Gjerde
    Journalist

For å hindre koronasmitte har partiene til nå vært enige om at bare 87 av de 169 representantene til enhver tid skal være til stede ved møtestart og votering – i samme styrkeforhold som når det er full sal.

Men i slaget om ny bioteknologilov har KrF krevd full sal under behandlingen, i håp om at utbrytere fra Frp skal stemme ned forslaget fra opposisjonen.

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.