Solhjell vil ha Bjurstrøm tilbake til Miljøverndepartementet

Den tidligere arbeidsministeren kan komme tilbake til sin gamle arbeidsplass hvis hun vil det selv. Bjurstrøm sier hun må hvile litt først.

Jens Stoltenberg takker Hanne Bjurstrøm for innsatsen som arbeidsminister under et møte i statsministerboligen fredag.
  • Marie Melgård

Natt til fredag ble det kjent at Hanne Bjurstrøm må ut av regjering. I dag har hun overgitt nøklene til Arbeidsdepartementet til Anniken Huitfeldt.

Aftenposten får opplyst at Bjurstrøm har mange interessante oppgaver å kunne ta fatt på etter sin tid som statsråd, og at det derfor vil oppleves som lite dramatisk.

Kristin Halvorsen har på Twitter lagt ut bilder møte i statsministerboligen i Parkveien hvor Bjurstrøm takkes av.

Les også

Bjurstrøm ble presset ut for å få plass til Tajik

— Hanne gleder seg til å ha litt fri og Bård Vegar ønsker henne velkommen tilbake til Miljøverndepartementet, skriver Halvorsen i en bildetekst.

- Hun vil være et ess

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell sier til Aftenposten.no at han gjerne kan tenke seg å få Bjurstrøm tilbake i hans departement.

Før Bjurstrøm tiltrådte som statsråd var hun Norges forhandlingsleder under de internasjonale klimaforhandlingene. Mens hun har vært minister har hun hatt permisjon fra jobben.

- Jeg ser frem til å jobbe med Hanne Bjurstrøm i miljødepartementet hvis hun vil det. Jeg synes hun har vært en svært god arbeidsminister, og med den erfaringen og hennes kompetanse på miljø og klima, så vil hun være et ess som vi vil bruke godt, sier Solhjell.

Jobben som Norges klimaforhandler er i dag besatt av Henrik Harboe, men Solhjell kan friste med andre viktige oppgaver:

— Det mangler ikke på tunge og vanskelige oppgaver i miljødepartementet. Det er viktige oppgaver både internasjonal og nasjonal hvis hun vil tilbake og jobbe for oss.

- Har du en konkret jobb til Bjurstrøm?

— Det vil jeg formidle til Bjurstrøm selv, og ikke i Aftenposten, sier Solhjell.

- Ikke noe hvilehjem

— Jeg har jobben som sjefsforhandler for klima, og kan gå tilbake dit. Men først skal jeg hvile ut, dette har ikke vært noe hvilehjem. Det er jo ikke akkurat jobben jeg skal tilbake til heller, sier Hanne Bjurstrøm til Aftenposten.no

På spørsmål om hun kan komme tilbake til politikken, svarer hun:

- Det kan du ikke utelukke, men det er ikke opp til meg alene.

Ikke frivillig

Som Aftenposten har omtalt gikk ikke Bjurstrøm frivillig fra ministerposten.

Les også

LO vil savne Bjurstrøm

— Hanne Bjurstrøm har ikke bedt om avløsning. Hun har gjort en god jobb, men man ønsket en åpning for å få inn et nytt talent i regjeringen, sier en sentral Ap-kilde til Aftenposten.no.

Hanne Bjurstrøm ønsket ikke å forlate ministerjobben, sier kilder til Aftenposten. Nå skal hun tilbake til Miljødepartementet. Her takker hun Jens Stoltenberg for sine tre år i regjering.