Politikk

Jensen: Frp skal bli tøffere i innvandringspolitikken

– Det er behov for å gjøre mer. Vi går til valg på ytterligere innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Frp-leder Siv Jensen taler på en av Frps strategikonferanser i helgen.
 • Solveig Ruud
  Solveig Ruud
  Journalist

I en tale under partiets strategikonferanse i Bergen lørdag kom Jensen med en velgergaranti: Frp skal bli tøffere i innvandringspolitikken.

– Vi har alltid frontet nye ideer i innvandringspolitikken. For 20 år siden var det nesten umulig å diskutere innvandring uten at det ble kastet egg og flasker på oss. Vi kommer til å fortsette å gå foran og bane vei, sier Jensen.

Les også

Fikk du med deg denne saken? Frp tar til orde for å opprette et nytt nasjonalt senter for å vurdere konsekvenser av ikke-vestlig innvandring

Vil fortsette å kjempe for forslag som falt

Konkret vil Frp-lederen sørge for å gjenoppta forslagene som regjeringspartiene ikke fikk flertall for da Stortinget behandlet asylforliket i vår.

– Det dreier seg om krav til tre års arbeid ved familiegjenforening samt at man må kunne forsørge familien før den kommer hit. I tillegg vil vi innføre midlertidig og begrenset oppholdstillatelse for enslige mindreårige asylsøkere og heve botidskravet fra tre til fem år.

Forslagene var kraftig kritisert fra flere hold da debatten var på sitt heftigste tidligere i år. Botidskravet åpner blant annet for at asylsøkere kan returneres til hjemlandet etter mer enn fire år i Norge, dersom det anses som trygt.

Frp er også innstilt på å innføre et skille mellom flyktninger og dem som får opphold på andre grunnlag, såkalt sekundær beskyttelse. Det åpner blant annet for differensiering av ytelser og rettigheter mellom flyktninger og utlendinger som ikke kan sendes tilbake fordi situasjonen i hjemlandet anses som farlig.

Les også

 1. Hvem trenger Støre når det går så bra?

 2. Høyeste ledighet på 20 år, men økonomer tror renten blir uendret

Norsk økonomi er i ferd med å snu

Strategikonferansene i Bergen og Tromsø i helga er politiske verksteder hvor partiorganisasjonen skal utarbeide ny politikk for kommende fireårsperiode.

Jensen innledet talen i Bergen med en visitt til Ap og «skremmebildet» Ap tegnet av Frp i 2013.

– Vi hadde ikke dyktige nok folk og aller mest advarte Stoltenberg om at vi ville sette økonomien over styr, sa Jensen.

– Men vi styrer godt, selv i vanskelige tider. Rapport på rapport viser at det begynner å snu i norsk økonomi. Det er flere og flere tegn til at det går bedre nå. Vi setter ikke økonomien over styr, derimot styrer vi godt, også i krevende tider, sa hun til applaus fra salen.

Jensen: Det ser ut til at det lysner på arbeidsmarkedet

Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse viste denne uka en arbeidsledighet på 5 prosent, den høyeste på ti år. Men Navs registrerte ledighet viser et noe annet bilde.

– Det ser ut som det lysner, men usikkerheten er betydelig. Derfor er kampen mot arbeidsledighet det aller viktigste for denne regjeringen, sier Jensen. (©NTB)

Les mer om

 1. Flyktninger
 2. Asylsøkere
 3. Innvandring
 4. Siv Jensen
 5. Politikk
 6. Fremskrittspartiet (Frp)