Politikk

KrFs røde tropper etablerer nettverk

KrF-ere som støttet partileder Knut Arild Hareides ønske om samarbeid med Senterpartiet og Arbeiderpartiet, etablerer nå et nettverk og en konferanse.

KrFs partileder Knut Arild Hareide lanserte sin bok «Det som betyr noe» i fjor høst. Den markerte startskuddet for partiets interne prosess om retningsvalg, en kamp Hareide tapte.
  • NTB
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

Hareide tapte som kjent den interne dragkampen om retningsvalg, og KrF sitter nå i regjeringsforhandlinger med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Bakteppet for etableringen er Hareides bok «Det som betyr noe», melder Vårt Land. Avisen kan også fortelle at Hareide skal tale på en konferanse i regi av det nye nettverket Drivkraft 9. februar.

– Vi ønsker å ta vare på engasjementet Knut Arild Hareide skapte med boken og talen sin i fjor høst – uavhengig av hva som skjer i regjeringsforhandlingene, sier Tore Christiansen i Nordland KrF.

Sammen med Kristin Walstad fra Akershus KrF og Odd Anders With fra Trøndelag KrF utgjør han arbeidsgruppen i Drivkraft – kristendemokratisk nettverk.

Det var Walstad som grunnla den mye omtalte Facebook-gruppa Heia Hareide under KrFs interne prosess om retningsvalg i fjor høst.

Les også

  1. Dagen-redaktør: Ropstad må få til endringer av abortloven for å bevare egen troverdighet

  2. Regjeringsflokene fra A til Å